Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gaudant girtą sostinės kelių erelį kraujo praliejimo išvengta tik per plauką

Pastarąjį pusmetį Edvardas Kraužlys buvo teisiamas dėl gaudynių metu sukelto sąmyšio sostinėje. Aiškėja, kad bėglys ir jo keleiviai sulaikomi priešinosi – vienas iš jų net išsitraukė peilį, o kraujo praliejimo išvengta tik šalto patrulių proto ir profesionalios reakcijos dėka.
15min fotomontažas iš įvykio vietos Žirmūnuose ir teismo posėdžio
15min fotomontažas iš įvykio vietos Žirmūnuose ir teismo posėdžio / 15min nuotr.

Kaip anksčiau pranešė 15min, sumaištį sostinės Žirmūnų mikrorajone E.Kraužlys sukėlė dar liepos mėnesį, kai būdamas girtas vairavo „Toyota“.

Pastebėjęs jį stabdančius policijos pareigūnus E.Kraužlys padidino greitį ir spruko. Lyg to nebūtų gana, gaudynių metu jis taranavo policijos automobilius, o sustojo tik pareigūnams užtvėrus kelią.

Vilniaus apylinkės teismo sprendimu už tai bėglys jau atlieka laisvės atėmimo bausmę ir taip pat turės atlyginti nuostolius už apgadintus tarnybinius automobilius.

Atrodytų, kad ši užkietėjusio kelių erelio istorija baigėsi. Tačiau trečiadienį popiet E.Kraužlys buvo atvesdintas iš pataisos namų į Vilniaus miesto apylinkės teismo salę.

Šįkart nuteistasis stojo prieš teismą dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Pasirodo, net pasibaigus gaudynėms E.Kraužlys ir jo agresyvūs keleiviai nesiruošė pasiduoti be kovos.

Kad teismas galėtų kuo tiksliau atkurti įvykių eigą, liudininkais buvo iškviesti net trys sulaikyme dalyvavę sostinės policijos pareigūnai – Vitalijus Vaitkevič, Tomas Makarevičius ir M.L.

Visi pareigūnai parodymus davė atskirai, tačiau sutartinai liudijo, kad situacija buvo įtempta.

„Man pribėgus prie vairuotojo pusės, daviau komandą kelti rankas ir išlipti iš automobilio. Visas ekipažas muistėsi, trukdė atidaryti duris, tame tarpe ir vairuotojas. Kolega suriko – peilis. Pats jo nemačiau. Pasakiau, kad naudosiu tazerį, o jis muistėsi, todėl iššoviau tazerį, kad jį suparalyžiuotų“, – sakė Vilniaus apskrities policijos pareigūnas Vitalijus Vaitkevič.

Patrulis toliau aiškino, kad automobilio kėbulas trukdė matyti, ką jis iš tikrųjų daro, todėl ir panaudojo tarnybinį elektrošoko prietaisą. Tokiose situacijose pareigūnai negali atmesti versijos, kad išsitraukęs ginklą įtariamasis į juos paleis šūvį.

Laimė, žaibiškai situaciją įvertinęs patrulis pasitikėjo elektrošoko prietaisu, o ne pasitelkė tarnybinį pistoletą.

Situacija juk buvo aštri – vienas iš sprukusio ekipažo keleivių buvo ginkluotas peiliu. O net ištraukus E.Kraužlį iš automobilio jis toliau muistėsi ir neleido surakinti rankų.

Tuo tarpu kitas pareigūnas tramdė automobilyje likusius keleivius. Kadangi kažkurio jų rankose buvo peilis, į automobilio vidų buvo nuspręsta pripurkšti ašarinių dujų. Tai įtikino smarkuolius pasiduoti patruliams, kurie atvykus pastiprinimui buvo apsupę „Toyota“ iš visų pusių.

„Mes iškart su kolega pribėgom prie keleivių ir juos sulaikinėjom. Aplink vieni riksmai, šauksmai, mūsų sirenos, tai nelabai ir galiu pasakyti, bet jie nevykdė reikalavimų laikyti rankų už nugaros, o gale buvęs keleivis bandė trenkti kumščiu“, – sakė kitas sostinės patrulis Tomas Makarevičius.

E.Kraužlys neneigė, kad nepakluso pareigūnų teisėtiems reikalavimams. „Dėl visko gailiuosi. Daugiau neturiu ką pasakyti“, – trumpai tarė bėglys.

VIDEO: Paviešino, kaip vyko policijos ekipažus taranavusio girto vairuotojo gaudynės

Pataisos namuose 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę atliekančio nuteistojo nesudomino galimybė išklausyti teismo sprendimo gyvai. Dėl to E.Kraužlys atsisakė darkart būti atvesdintas į Vilniaus miesto apylinkės teismą, kuriame paaiškės, kokia nuobauda jo laukia.

Prie kitų baudžiamojoje byloje teismo paskirtų nemalonumų už pasipriešinimą pareigūnams jam gresia iki 289 eurų siekianti bauda arba iki 30-ies papildomų parų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius