-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaudynių metu nuo pasieniečų pasprukęs nepilnametis apsidžiaugė per anksti

Lazdijų rajone netoli sienos su Baltarusija Varėnos rinktinės pasieniečiai sulaikė 4 kontrabandos nešikus ir 7 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Iš pradžių vienam kontrabandininkui pavyko pasprukti, bet pasieniečiai jį surado pasislėpusį miške, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Sulaikyti kontrabandininkai
Sulaikyti kontrabandininkai / VSAT nuotr.

Antradienį, apie 1 val., nakties VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties ir Kapčiamiesčio užkardų pasieniečiai Lazdijų rajono Bugiedos kaimo ribose užklupo 4 asmenis su nešuliais. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija, kuri čia eina Nemunu, yra apie puskilometrį.

Nešikai judėjo miško keliuku, o pamatę iš tamsos išnyrančius pasieniečius metė krovinį. Įvykio vietoje VSAT pareigūnai sulaikė 17-metį ir 32-ejų Lazdijų rajono gyventojus bei 26-erių Kazlų Rūdos savivaldybės gyventoją. Vienam asmeniui pavyko pasinaudojus tamsa pasprukti į mišką. Paaiškėjo, kad ketveriukė nešė 14 dėžių, iš viso 7 tūkst. pakelių, cigarečių „Minsk Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Iškart buvo organizuota bėglio paieška. Paryčiais netoliese sulaikymo vietos, miške, Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai surado ir sulaikė besislepiantį 17-metį marijampolietį, įtariama, ketvirtą cigarečių nešiką.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų. Sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius