-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gedimino Kontenio ir Monikos Kaziukaitytės teisme apklaustos liudytojos

Kauno apygardos teisme toliau nagrinėjama Kėdainiuose nužudyto mažamečio Mato byla. Ketvirtadienį teismas kvietė liudyti Vaiko teisių apsaugos darbuotoją ir darželio auklėtoją.
Gedimino Kontenio ir Monikos Kaziukaitytės teisme
Gedimino Kontenio ir Monikos Kaziukaitytės teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į teismo salę atvesdinti buvę sugyventiniai tarpusavyje nebendravo. M.Kaziukaitytė prieš posėdį dar spėjo pasakyti, kad vaikas darželį lankė labai trumpai, o biologinio tėvo priekaištai, kad ji nesirūpino sūnumi – išsigalvojimai.

Kaltinamųjų posėdžiai uždari. Parodymus atvyko duoti buvusi Kėdainių vaiko teisių apsaugos vedėja ir darželio, kuriame lankėsi vaikas, auklėtoja.

Pirmoji parodymus davė buvusi Kėdainių vaiko teisių apsaugos vedėja. Išėjusi iš salės moteris sakė, kad pati tiesiogiai su vaiko mama nebendravo. Darželio auklėtojos Vaiko teisių apsaugos tarnybą informavo, kad vaikas su mama bendravo gražiai. Signalų, kad kažkas šeimoje gali būti negerai, iki nelaimės Vaiko teisių apsaugos tarnyba neturėjo.

Darželio auklėtoja Ilona Rusilienė teisme turėjo daugiau ką pasakyti. Iš salės ji išėjo ašarotomis akims.

„Spalio mėnesį vaikas pasidarė truputį uždaresnis, liūdnesnis. Sužeidimus pastebėjome lapkričio 23 dieną. Iš karto pranešiau administracijai, direktorė pranešė vaiko teisėms. Tą pačią dieną buvo iškviesta policija“, – sakė auklėtoja.

Paklausta kas gali būti kaltas, kad nebuvo užkirstas kelias nelaimei, moteris sakė, kad pagrindinė priežastis buvo ta, kad buvo patikėta ne vaiku, o suaugusiais.

„Vaikas labai ilgėjosi kaimo. Jis ten gimęs, užaugęs iki 4 metų. Pradžioje mintys buvo labiau pozityvios. Pasakodavo, ką žaidžia, ką valgė kartu. Pradžia buvo gana pozityvi“, – sakė I.Rusilienė.

Vėliau viskas pasikeitė jis pasidarė uždaresnis. Bandant domėtis jis tapdavo uždaras, atsisakydavo bendrauti. Auklėtoja sakė, kad vaikas labai laukdavo mamos. Į darželį jį dažniausiai atvesdavo G.Kontenis.

VIDEO: Teisme — Gedimino Kontenio ir Monikos Kaziukaitytės apsižodžiavimas

Matas darželį lankė nuo rugsėjo 1 dienos. Tačiau lankymas buvo labai nesistemingas. Per visą laikotarpį iki nelaimės priskaičiuota tik apie 30 lankymo dienų.

Vaiko motinai inkriminuojamas tyčinis itin žiaurus savo bejėgiškos būklės mažamečio šeimos nario nužudymas. Kaip teigiama kaltinime, „suvokdama, kad ilgalaikiu mušimu ir daugybės kūno sužalojimų padarymu sukelia dideles fizines kančias bei skausmą, itin žiauriai nužudė mažametį, dėl mažametystės esantį bejėgiškos būklės, savo šeimos narį“.

Moteris taip pat bus teisiama už piktnaudžiavimą motinos valdžia – kaltinime teigiama, kad moteris „psichiškai ir fiziškai gniuždydama savo mažametį sūnų piktnaudžiavo savo kaip motinos teisėmis ir pareigomis“.

Jos sugyventinis bus teisiamas dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo. Jam inkriminuojami ir trys epizodai dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

Už šiuos nusikaltimus jiems abiem gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

VIDEO: Nužudyto Mato tėvas: „Tikiuosi, kad jie sėdės iki gyvenimo galo, o aš dirbsiu, kad jie turėtų ką valgyt“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius