Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gelbėtojai aptarė pasirengimą potvyniui

Kelmės rajone per seminarą apie potvynio padarinių likvidavimą Latvijos ir Lietuvos gelbėtojai dalijosi patirtimi ir planavo būsimas operacijas.
Seminaro dalyviai
Seminaro dalyviai / PAGD nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai pirmadienį praneša, kad vasario 6-7 d. Užventyje, Kelmės rajone, vyko seminaras „Pasirengimas potvyniui bei kitų masinių nelaimių valdymas“. Jis surengtas įgyvendinant Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną 2007-2013 programos projektą „Potvynių padarinių likvidavimo komandos sukūrimas Latvijos ir Lietuvos pasienio regione“ (LLIV-232 „Flood“).

Seminare dalyvavo Lietuvos PAGD pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis, Operatyvaus valdymo valdybos viršininkas vidaus tarnybos majoras Kęstutis Agintas bei šios valdybos skyrių viršininkai, objektinių ir apskričių valdybų viršininkų pavaduotojai, Latvijos Respublikos valstybinės priešgaisrinės apsaugos tarnybos viršininko pavaduotojas pulkininkas Normundas Plegermanis ir kiti pareigūnai, taip pat Šiaulių ir Jelgavos (Latvijos Respublika) miestų savivaldybių atstovai.

Seminaro metu buvo pasidalinta žiniomis ir praktine patirtimi rengiantis potvyniams ir likviduojant jų padarinius, aptarti bendradarbiavimo ir kiti klausimai. Kolegos iš Latvijos pasidalijo patirtimi likviduojant rezonansinius gaisrus ir gelbėjimo darbus. Šiaulių ir Jelgavos miestų savivaldybių atstovai pristatė savo pasirengimą valdyti masines nelaimes ir organizuoti gelbėjimo darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius