-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderius dėl buvusių OMON vadovų Boleslovo Makutynovičiaus ir Vladimiro Razvodo

Generalinė prokuratūra šią savaitę išdavė Europos arešto orderius dėl Boleslovo Makutynovičiaus ir Vladimiro Razvodo, kurie įtariami byloje dėl SSSR Vidaus reikalų ministerijos Vidaus kariuomenės Vilniaus Ypatingos paskirties milicijos būrio, vadinamojo OMON‘o, įvykdytų nusikaltimų prieš Lietuvos Respubliką.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, šių metų kovą Vilniaus apygardos prokuratūra kreipėsi į Rusijos Federacijos kompetentingas teisėsaugos institucijas su teisinės pagalbos prašymu dėl įtariamųjų B.Makutynovičiaus ir V.Rozvodo gyvenamųjų vietų nustatymo. Buvo prašoma įteikti įtariamiesiems Vilniaus m. 1 apylinkės teismo nutartis, pasiūlyti jiems atvykti į Lietuvą duoti parodymus apie pareikštus įtarimus ir dalyvauti procese.

Praėjusių metų gruodį Vilniaus m. 1 apylinkės teismas pripažino V.Razvodą ir B.Makutynovičių įtariamaisiais dėl bendrininkavimo subūrus, vadovavus ar koordinavus organizuotos grupės nusikalstamai veiklai, dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis, kai vykdant valstybės politiką, dideliu mastu arba sistemingai užpuldinėjo, žudė civilius arba sunkiai sutrikdė jų sveikatą, ir dėl tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žalojimo ar kitokio nežmoniško elgesio su jais.

Už šiuos nusikaltimus netaikomas senaties terminas, o didžiausia numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Vilniaus m. 1 apylinkės teismas yra paskyręs įtariamiesiems kardomąją priemonę – suėmimą, o šių metų vasarį paskelbta jų paieška.

Generalinė prokuratūra primena, kad ikiteisminis tyrimas atnaujintas 2011 m. liepą, įsigaliojus Baudžiamojo kodekso pakeitimams, kurie leido patraukti asmenis baudžiamojon atsakomybėn už visas tarptautinės teisės draudžiamas nusikalstamas veikas, įskaitant ir padarytas netarptautinio ginkluoto konflikto metu, o taip pat teisti užsienio valstybių piliečius jiems nedalyvaujant, kai jie įtariami itin pavojingais nusikaltimais, numatytais tarptautinėse sutartyse, tačiau slapstosi nuo teisingumo, nes kitos šalys naudojasi galimybe neišduoti jų Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius