Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19 /21:59

Saulius Skvernelis: „Visiškas neprofesionalumas ir apgailėtina situacija“

„Visiškas neprofesionalumas ir apgailėtina situacija“, – apie tai, kad ketvirtadienį antrankiais surakintas vyras iš pareigūnų atėmė „Kalašnikov“ automatą ir pabėgo, sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Televizijai „Info TV“ ministras sakė besitikintis, kad kiti pareigūnai negailėdami nei laiko, nei sveikatos ištaisys savo kolegų padarytą klaidą. „Apgailėtiną klaidą“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip elgtis sostinės gyventojams, S.Skvernelis paprašė klausyti policijos nurodymų. „Kad ir kaip būtų sunku ištarti tuos žodžius, pasitikėkite policija“, – į gyventojus kreipėsi ministras.

Anksčiau skelbta, kad abu pareigūnai, nuo kurių paspruko vyras – patyrę, turintys didelį stažą. „Tarnystės laikas profesionalumo ir atsakomybės neapsprendžia“, – sakė S.Skvernelis.

Anot ministro, šiuo metu svarbiausia kuo greičiau sulaikyti bėglį. Kol kas jis nekomentavo, kas turėtų už šį incidentą prisiimti atsakomybę.

Papildyta 21.59 val. Premjeras: dedamos visos pastangos

Premjera Algirdas Butkevičius tik grįžęs po vizito Briuselyje susisiekė su Vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu dėl ieškomo ginkluoto bėglio Vilniuje, rašoma pranešime spaudai. Pasak premjero, paieškai sutelktos didelės pajėgos, o gyventojų prašoma laikytis policijos pareigūnų rekomendacijų.

VIDEO: Panika Vilniuje: daugybė pareigūnų Šeškinėje ieškojo „Kalašnikov“ automatą pagrobusio vyro

„Tik nusileidus lėktuvui iš Briuselio buvau informuotas apie padėtį Vilniuje. Vidaus reikalų ministerija ir policijos pajėgos dirba dideliu pajėgumu, dedamos visos pastangos, kad kuo greičiau nuo policijos pareigūnų sprukęs sulaikytasis, kuris yra ginkluotas, būtų surastas. Pareigūnai vykdys paiešką ir naktį“, –sako premjeras.

Vyriausybės vadovas taip pat prašo gyventojų atsižvelgti į policijos pareigūnų rekomendacijas dėl saugumo.

L.Pernavas: svarbiausia – sulaikyti bėglį

Ketvirtadienio vakarą gausioms pajėgoms Vilniuje ieškant iš policijos pareigūnų automatą pagrobusio vyro, generalinis policijos komisaras Linas Pernavas BNS sakė visada jaučiantis atsakomybę už savo pareigūnus, tačiau pabrėžė, kad šiuo metu svarbiausia – sulaikyti pavojingą bėglį.

Pasak komisaro, šiuo metu policija aiškinasi aplinkybes, kaip automatas atsidūrė pas sulaikytąjį.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Linas Pernavas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Linas Pernavas

„Šiuo metu kaip tik mes aiškinamės. Bet šiuo metu pagrindinė priežastis – ne kaltų paieška, o šito asmens suradimas ir sulaikymas“, – kalbėjo L.Pernavas.

„Aš visada atsakau už savo policijos pareigūnus. Tai yra mano kolegos“, – į klausimą, ar prisiims savo atsakomybę dėl šio incidento atsakė policijos vadovas.

Automatai policijos pareigūnams išdalinti po praėjusio penktadienio įvykių Prancūzijoje. Savaitgalį Vilniuje iš automatinio ginklo pareigūnas peršovė benamį.

L.Pernavas teigė negalintis pasakyti, kiek tiksliai šiuo metu apginkluota policijos ekipažų.

„Šią sekundę, kiek šiandien ekipažų apginkluota – tikrai ne, nes neturiu aš tos informacijos turėti kasdien. Tą žino budėtojai, kurie ginkluoja“, – sakė L.Pernavas.

Ginkluotas ir pavojingas

Policija informuoja, kad 1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu „AK-47“ pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Vilniaus Laisvės prospekte.

Anot policijos, vyras turi psichikos sutrikimų.

Policija skelbia, kad mobilizuoti „Aro“, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Pašilaičių rajono gyventojai prašomi būti atsargūs ir budrūs, neatidaryti durų nepažįstamiesiems. Bėglio paieškos operacijoje dalyvauja apie 3 tūkst pareigūnų, tačiau kol kas įtariamasis nesulaikytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius