Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Gera anomalija Kauno rajone: reido vieta pažeidėjus traukė tarsi magnetas

Vienas po kito prie pareigūnų patys privažiavo beteisiai ir apsvaigę vairuotojai.
Reidas Kauno apskrityje
Reidas Kauno apskrityje / Kauno apskrities VPK nuotr.

Vakar, liepos 26 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai popietę vykusios policijos priemonės metu Kauno r. (ties Lapių k. ir Mastaičių k.) patikrino beveik 1100 vairuotojų blaivumą.

Stabdant automobilius, išaiškinti 7 neblaivūs vairuotojai. Dviem iš jų nustatytas vidutinis girtumo laipsnis, kitiems – lengvas.

VW markės automobilį vairavusiam vyrui, atmetus paklaidą, buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis, tačiau tikrinant dokumentus paaiškėjo, kad asmuo buvo praradęs teisę vairuoti ir pilnai nesumokėjo jam paskirtos baudos.

Pakartotinai vairavus neblaiviam, numatyta ir automobilio konfiskacija.

Kito vairuotojo, kuriam alkotesteris parodė vidutinį girtumo laipsnį (1,69 prom.), vairuotas automobilis „Audi“ taip pat buvo transportuotas. Su neblaiviu vairuotoju važiavo ne tik draugai, bet ir moteris su vaiku.

Reido metu Mastaičių kaime pareigūnai pastebėjo, kaip šiek tiek toliau nuo patikrinimo vietos sustojo automobilis, kuriuo važiavusi moteris, kaip įtariama, bandė apsimesti, kad jai bloga. Akylos pareigūnų akys pastebėjo, kad keleto minučių bėgyje moteris su vyru apsikeitė vietomis. To priežastis – vyras nėra įgijęs teisės vairuoti transporto priemones. Už tą patį pažeidimą maždaug po valandos toje pačioje vietoje pareigūnai surašė dar vieną protokolą. Tik šįkart ne apsikeitusiems vietomis, o „VW Sharan“ vairuotojui, kuris, pastebėjęs pareigūnus, staigiai apsisuko ir bandė sprukti.

Paviję pareigūnai išsiaiškino, kad vyras nėra įgijęs teisės vairuoti, o vairuoti sėda nebe pirmą kartą ir baudžiamas už tai taip pat nebe pirmą kartą.

Tuo metu šeštadienį, liepos 25 dieną, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai vakare vykusios policijos priemonės metu Kėdainių rajone ir Kaune patikrino beveik 1 500 vairuotojų blaivumą. Pažeidėjų taip pat netrūko.

Vairuotojams primenama, kad tokios ir panašios eismo saugumo priemonės vykdomos nuolat.

Beje, ne vieną reidą pareigūnai praėjusį savaitgalį surengė ir Vilniaus apskrityje.

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius