-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtą Kėdainių policininką po kraupios avarijos išsukti bandę kolegos klimpsta patys

Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl melagingų parodymų davimo kaltu pripažino 47-erių metų buvusį Kėdainių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūną Saulių Sinickį. Jis bandė gelbėti kolegę po rezonansinės girto policininko sukeltos avarijos Dotnuvoje.
Akimirka iš vykusio policijos reido
Asociatyvi iliustracija / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Teismas nuteistajam skyrė 9 mėnesių laisvės apribojimo bausmę bei įpareigojo tris mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., praneša prokuratūra.

Tyrimo duomenimis, kėdainiškis, 2018-2020 metais apklausiamas kaip liudininkas, nuslėpė reikšmingas tiriamos avarijos aplinkybes ir liudijo buvusios kolegės, tuometinės policijos tyrėjos naudai.

Tokiu būdu minėtasis asmuo siekė padėti pareigūnei išvengti gresiančios baudžiamosios atsakomybės už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Bylos duomenimis, 2017 metų birželio mėnesį Kėdainių rajone, Dotnuvoje įvyko avarija, kurios metu susidūrė du lengvieji automobiliai ir buvo sužeista vieno jų vairuotoja.

Į iškvietimą atvykusi tuometinė policijos tyrėja Rūta Stankutė suprato, kad avarijos kaltininkas yra jos kolega Lukas Tamošaitis - to paties policijos komisariato pareigūnas.

Pabendravusi su juo pareigūnė leido jam pasišalinti iš įvykio vietos. Siekdama nuslėpti avarijos kaltininką, R.Stankutė netinkamai vykdė savo pareigas - nefiksavo liudininkų parodymų bei kitų svarbių įvykio detalių.

Nustatyta, kad tuo metu atsitiktinai pro įvykio vietą važiavęs į pensiją išėjęs policijos pareigūnas S.Sinickis sustojo padėti kolegoms.

Bylai dėl galimo tyrėjos R.Stankutės netinkamo tarnybinių pareigų atlikimo pasiekus teismą, apklausiamas kaip liudytojas, S.Sinickis nuslėpė reikšmingas įvykio aplinkybes ir liudijo buvusios kolegės naudai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius