Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtam ir teisės vairuoti neturinčiam panevėžiečiui nuo pareigūnų pasprukti nepavyko

Šeštadienio naktį apie 2 val. Panevėžyje, Lenpjūvių gatvėje policijos pareigūnai po gaudynių sustabdė „Volvo“ vairuotoją. Jam nustatytas sunkus girtumas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Naktį, apie 2 val. policijos pareigūnams buvo pranešta, kad į Smėlynės gatvėje esantį ir visą parą alkoholiu prekiaujantį barą automobiliu „Volvo“ atvyko iš pažiūros neblaivus vyras. 

Tokią informaciją gavę pareigūnai netrukus pajudėjo naktinio baro link ir pastebėjo, kad minėtas „Volvo“ automobilis važiuoja gatve. Buvo nuspręsta transporto priemonę sustadyti. Tačiau „Volvo“ vairuotojas nestojo net ir stabdomas naudojant specialiuosius šviesos ir garso signalus, bei padidinęs greitį spruko nuo pareigūnų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

„Volvo“ vairavusiam vyrui nuo patrulių atsiplėšti nepavyko. Bėglys buvo sustabdytas netoli nuo naktinio baro esančioje Lentpjūvių gatvėje.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavęs vyras prie vairo sėdo ne tik būdamas neblaivus, bet ir neturėdamas tam teisės. Vairuotojo pažymėjimas praeityje iš jo atimtas taip pat už girtumą. Patikrinus vairuotoją alkoholio matuokliu, įrenginio ekrane įsižiebė 2,56 promilės. Tai sunkų girtumą liudijantys skaičiai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Automobilis „Volvo“ nugabentas į aikštelę saugojimui. Įstatymas numato ir automobilio konfiskavimo galimybę, mat nuo 2014-ųjų metų pradžios, pakoregavus Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 129 str., keitėsi tvarka dėl automobilių konfiskavimo.

Nuo minėtos datos policijos pareigūnai gali kur kas lengviau konfiskuoti transporto priemonę iš neblaivių, apsvaigusių nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų ar net atsisakiusių pasitikrinti blaivumą asmenų, neturinčių teisės vairuoti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Toks įstatymas priimtas siekiant užkirsti kelią tokiems „kelių ereliams“, kurie važinėjasi neturėdami vairuotojo pažymėjimo, neturi teisės vairuoti tos kategorijos transporto priemonę, neblaivūs ar apsvaigę, o vėliau atsiėmę automobilį vėl sėda prie vairo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius