-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas avariją sostinėje sukėlęs ukrainietis turės grįžti į tėvynę

Ukrainietis, balandžio 8-osios vakarą įkliuvęs policijai vairuojantis neblaivus, balandžio 10 d. jau išgirdo teismo nuosprendį. Jis ne tik neteks teisių, bet ir iki kol susimokės tūkstantines baudas, privalės gyventi tėvynėje.
Telšių policijos reidai: alkoholio matuoklis
Asociatyvi iliustracija / Telšių apskrities VPK nuotr.
Temos: 2 Ukraina Alkoholis

Vilniaus miesto apylinkės teismas Ukrainos piliečiui Volodymyrui H. už vairavimą neblaiviam, kai alkoholio koncentracija kraujyje viršijo 1,5 promilės, skyrė 1800 eurų baudą, uždraudė vairuoti transporto priemones dvejus metus, iš jo bus išieškota ir automobilio, kurį jis vairavo apsvaigęs nuo alkoholio, vertę atitinkanti pinigų suma – 1230 eurų.

„Ši byla buvo išnagrinėta per ypač trumpą laiką: pagreitinto proceso ir sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. Volodymyras H. visiškai pripažino savo kaltę, o jo padarytą nusikalstamą veiką įrodė ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys“, – sakė ikiteisminį tyrimą organizavęs ir jam vadovavęs Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Darius Burbulys.

Volodymyras H. policijos pareigūnų buvo sulaikytas sekmadienio vakarą, kai, vairuodamas Vilniuje neblaivus, atsitrenkė į priešais jį važiavusį automobilį.

Nukentėjusio automobilio vairuotojui iš karto kilo įtarimas, kad eismo įvykį sukėlęs vairuotojas yra apsvaigęs nuo alkoholio. Atvykę policijos pareigūnai sulaikė Volodymyrą H.

Jo kraujyje nustatyta 2,37 promilės alkoholio koncentracija. Volodymyras H. buvo sulaikytas dviem paroms.

Apklausiamas Ukrainos pilietis paaiškino, kad sekmadienį į susitikimą su draugais nuvažiavo iš draugo pasiskolintu automobiliu. Su draugais išgėręs alkoholio, jis miglotai prisiminė, kaip neblaivus sėdo prie vairo ir Vilniuje atsitrenkė į kitą automobilį.

Jis žinojo, kad Lietuvoje, kaip ir Ukrainoje, draudžiama vairuoti apsvaigus nuo alkoholio, bet negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė.

Šis nesunkus tyčinis nusikaltimas sužlugdė Volodymyro H. planus įsidarbinti statybų bendrovėje Lietuvoje.

Teismo posėdžių salėje paleidus jį iš laikinojo sulaikymo, Volodymyrui H. skirta kita kardomoji priemonė: rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš jo gyvenamosios vietos Ukrainoje, iki bus įvykdyta teismo nuosprendžio dalis dėl baudos sumokėjimo.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius