-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas keturračio vairuotojas įkliuvo demonstratyviai važinėdamas prieš pasieniečių nosis

Pagėgių savivaldybėje pasieniečiai vaikėsi neblaivų keturračio motociklo vairuotoją, važinėjusį palei užkardą. Sprukdamas nuo pareigūnų teisės vairuoti neturintis Pagėgių savivaldybės gyventojas pametė keleivį, o vėliau nuo pasieniečių nesėkmingai bandė pasislėpti miške.
0907-keturratis-Plaskiai
0907-keturratis-Plaskiai / VSAT nuotr.

Sekmadienį, apie 11 val., Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai atkreipė dėmesį į kelis kartus pro Plaškių užkardą pravažiavusį keturratį motociklą. Juo važiavo du vyrai. Plaškių užkarda yra to paties pavadinimo kaime Pagėgių savivaldybėje prie pat sienos su Rusija.

Tuo metu budėję pasieniečiai nusprendė patikrinti demonstratyviai pro jų užkardą važinėjantį vairuotoją. Tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais jie keturratį motociklą pradėjo vytis, skelbia VSAT.

Vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų nurodymui sustoti ir pradėjo sprukti lauko keliuku. Šis buvo duobėtas, be to, vairuotojas pavojingai manevravo, todėl keturračio keleivis, kaip vėliau paaiškėjo, 36-erių Pagėgių savivaldybės gyventojas, neišlaikė pusiausvyros ir nukrito į pakelę. Iš paskos važiavę pasieniečiai vyrą įsikėlė į savo visureigį ir nuskubėjo paskui į mišką įvažiavusį motociklą.

Netrukus Plaškių užkardos pareigūnai miške aptiko persekiotą ir likimo valiai pamestą keturratį „Jin Long“ be valstybinių numerių. Po neilgos paieškos miško tankmėje VSAT pareigūnai surado pasislėpusį 32-ejų Pagėgių savivaldybės gyventoją, kuris vairavo motociklą. Paaiškėjo, kad šis vyras, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, išvis neturi teisės vairuoti.

Abu asmenis Plaškių pasieniečiai nusivežė į užkardą ir keturratį vairavusiam vyrui už nepaklusimą VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pradėjo administracinės bylos teiseną. Pagėgių savivaldybės gyventojui už tai gresia bauda nuo trijų iki keturių tūkstančių litų.

Atvykę policijos pareigūnai keturračio vairuotojui nustatė 1,71 promilės girtumą. Pasieniečiai policininkams perdavė ir abu sulaikytus vyrus, ir neregistruotą keturratį motociklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius