-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girtas vairuotojas policininkui aiškino esąs pareigūnas, o jo žmona siūlė tartis

Neblaivaus vairuotojo prisistatymas policijos pareigūnu papiktino jį sulaikiusį pareigūną

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas Arūnas Barzinskas vieną rugsėjo šeštadienį su žmona susiruošė aplankyti savo draugų Tauragėje. Tačiau tauragiškiai sutartu laiku tyrėjo šeimos nesulaukė.

A. Barzinskui pakeliui teko grumtis su neblaiviu vairuotoju.

Keliu Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas automobilį vairavęs tyrėjas už Juodpetrių kaimo buvo priverstas sustoti, nes kelią pastojo iš šalutinio kelio staiga prieš jo automobilį išniręs „VW Touran“. Pastarojo variklis užgeso. Po kelių mėginimų vairuotojui automobilį visgi pavyko užvesti, ir šis nuriedėjo link Šiaulių. 27 metus policijoje išdirbusiam A.Barzinskui trumpam pro lango stiklą šmėkštelėjęs VW vairuotojo veidas bylojo apie galbūt nemažą išgerto alkoholio kiekį.

Siekdamas užbėgti nelaimei už akių, tyrėjas pakeitė važiavimo kryptį ir, užuot judėjęs link Tauragės, pasuko paskui įtartiną vairuotoją atgal link Šiaulių.

Paskambinęs Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112, pareigūnas, nepaleisdamas iš akių, nusekė paskui „Volkswagen“ automobilį, kuris net keletą kartų įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, sukeldamas avarines situacijas. Pasiekęs Juodpetrių kaimą, automobilis sustojo vidury važiuojamosios dalies.

Priėjęs prie automobilio, Arūnas įsitikino, kad jis neapsiriko – vairuotojas atrodė smarkiai girtas.

Pareigūnas ištraukė automobilio raktelius ir vyrui liepė sėdėti bei laukti policijos. Išgirdęs pastarąjį žodį, vairuotojas puolė bėgti, tad Arūnui teko jį jėga paguldyti šalikelėje esančiame griovyje ir laikyti prispaudus, kol atvažiuos pareigas vykdantys kolegos.

Kol jie atvyko, A. Barzinskas turėjo dar atlaikyti gulinčio vyro bei į įvykio vietą atvažiavusios sulaikyto žmonos psichologinį spaudimą.

Vyras aiškino esąs policijos pareigūnas ir reikalavo jį paleisti, tarsi pareigūnui leidžiama važinėti girtam, o jo žmona vis siūlė „susitarti“.

Girtų prie automobilio vairo netoleruojantį tyrėją tokios kalbos papiktino – kažkoks girtuoklis drįsta prisidengti policijos pareigūno vardu, taip jį žemindamas.

Atvykę Tauragės apskrities policijos pareigūnai sulaikytajam nustatė 2,5 promilės girtumą.

48 metų Juodpetrių kaime gyvenantis vyras dar bandė aiškinti, kad jis negėrė, paskui, kad automobilio nevairavo, kad jį vairavo draugas, kuris pasišalino... Vyras visiškai nesiorientavo laike. Paklaustas, ar žino, kuri valanda, pareiškė, kad vidurdienis, nors buvo 20 val.

Nors buvo šeštadienis, vyras svarstė, kad antradienis.

Sulaikytajam nustatytas per 1,5 prom. girtumas, tad jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris šiuo metu jau baigtas ir vyras laukia teismo.

Tai jau bus antras teistumas dėl vairavimo išgėrus. Prieš ketverius metus jis girtas prie vairo buvo sulaikytas Tauragėje. Tada teismas jam skyrė 1054 eurų baudą ir 2 metams atėmė teisę vairuoti.

Policijos pareigūnui suplanuoti savo laisvalaikį – misija sudėtinga. Net tada, kai išsirengia į kokią šventę ar koncertą, iki jo gali nenuvažiuoti, jei jo kelyje pasitaikys grėsmę kitų sveikatai ar gyvybei keliantys žmonės, kuriuos palikti likimo valiai būtų neatsakinga. Juo labiau, kad policijos pareigūnui užmerkti akis prieš negeroves, pamatytas kad ir nedarbo metu, neleidžia jo duota priesaika „Ginti. Saugoti. Padėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius