-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 05 /14:24

Girtiems vairavusiems kauniečiui ir kėdainiečiui grasinama baudomis iki 18 800 eurų

Kauno policijos bei prokuratūros atstovai aptarė pirmuosius šių metų 1,5 prom. įpūtusių vairuotojų atvejus.
Spaudos konferencija AVPK
Spaudos konferencija AVPK / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo 2017 m. sausio 1 d. girtiems prie vairo sučiuptiems ir per 1,5 prom. įpūtusiems vairuotojams numatyta baudžiamoji atsakomybė. Kauno apskrityje – Kaune ir Kėdainiuose – pirmąją Naujųjų metų dieną užfiksuoti du teistumą dėl šios priežasties užsitarnausiantys asmenys. Sulaukus kraujo tyrimų rezultatų, Kauno apskrities VPK ketvirtadienį surengta spaudos konferencija.

Sausio 1 d. 6.50 val. Kauno Žemaičių pl. automobilis „VW Passat“ kelio vingyje į dešinę nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies į kairę, atsitrenkė ir apgadino kelio apšvietimo stulpą. Įmonei padaryta 300 eurų žala. Automobilį vairavo 25-erių metų kaunietis, kuriam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,86 prom. girtumas.

Kauno apskrities VPK nuotr./„Passat“ avarija Kauno Žemaičių plente
Kauno apskrities VPK nuotr./„Passat“ avarija Kauno Žemaičių plente

Tą pačią dieną 13 val. Kėdainių J.Basanavičiaus g. 38-erių metų vyras, vairuodamas automobilį „Opel Vectra“, važiavo atbuline eiga ir atsitrenkė į kieme stovėjusį automobilį „VW Phaeton“. Alkoholio matuokliu nustatytas 2,32 prom. girtumas.

Abu šie vyrai patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Sulaukę neblaivių vairuotojų kraujo tyrimų rezultatų, ketvirtadienį Kauno apskrities policijos ir Kauno apygardos prokuratūros pareigūnai surengė spaudos konferenciją.

Pasak Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojo Dariaus Pliavgos, pernai daugiau nei 300-tam Kauno apskrities vairuotojų buvo nustatytas vidutinis ar sunkus girtumas. Pernai metų rekordininkas viršijo 4 prom. girtumo lygį.

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros vyriausioji prokurorė Nomeda Urbonavičienė teigia, kad abiem atvejais ikiteisminis tyrimas baigtas per 3 dienas, bylos jau perduotos teismui. Abu pričiupti vairuotojai prisipažino, jog šventė Naujuosius metus. Dėl to, kad sėdo prie vairo girti, gailėjosi.

Šias abi bylas prašoma nagrinėti pagreitinto proceso tvarka.

„Galima prognozuoti, kad dėl šios kategorijos padarytų veikų gali būti apie 300 tyrimų. Per metus pradedama 8 tūkst. tyrimų, papildomi 300 mums jokių keblumų nesudarys, papildomų pajėgumų skirti nereikės“, – teigė N.Urbonavičienė.

Atlikus kraujo tyrimus, promilių kiekis kiek pakito: kauniečiui buvo nustatytas 1,97 prom. (kiek didesnis) girtumas, kėdainiečiui – 2,08 prom. (kiek mažesnis). Baudžiamoji atsakomybė gresia tik tuomet, kai kraujo tyrimas, o ne alkotesterio rodmenys, parodo 1,5 prom. girtumą.

„Gresia jiems bauda iki 18 800 eurų, areštas iki 90 parų arba nelaisvė iki metų“, – patikino N.Urbonavičienė.

Tiek kėdainietis, tiek kaunietis, kurie anksčiau nebuvo teisti, yra dirbantys, iškart po to, kai buvo sučiupti policijos, laikinai sulaikyti nebuvo.

Sausio 3 d. Jonavoje taip pat buvo sulaikytas vyras, kuriam nustatytas daugiau nei 1,5 prom. girtumas. Jis dviem parom buvo patalpintas į areštinę. Vyras buvo sulaikytas automobilyje, nespėjo pasišalinti.

14.17 val. Sausio 1-ąją Kaune avariją sukėlusio ir 1,86 prom. įpūtusio iš Vilkaviškio kilusio, bet Kaune gyvenančio 25-erių metų Artūro Kuršentaičio byla Kauno apylinkės teisme buvo nagrinėjama ketvirtadienį popiet. Vaikinas turi klausos negalią. Dėl savo poelgio labai gailėjosi, kodėl sėdo prie vairo neblaivus, paaiškinti teisėjui negalėjo.

Kitas teismo posėdis įvyks sausio 10 d.

Kėdainietis bus teisiamas Kėdainiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius