-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Girto „Audi“ vairuotojo gaudynės Panevėžyje priminė veiksmo filmą: apdaužyti policijos automobiliai

Penktadienio vakarą Panevėžio policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso „Audi“ vairuotojas. Po valandą trukusių gaudynių asmuo buvo sulaikytas Kupiškio rajone. Per gaudynes apdaužyti policijos automobiliai. Girtam vairuotojui prireikė medikų pagalbos.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą Panevėžio policijos pareigūnai netoli buvusios „Ekrano“ gamyklos pastebėjo įtartinai manevruojantį „Audi“ automobilį, pažymėtą vokiškais registracijos numeriais. Apie keistą šio vairuotojo elgesį kelyje buvo sulaukta pranešimo, tad ekipažas nusprendė transporto priemonę sustabdyti patikrinimui.

Tačiau vairuotojas akistatos su policija nusprendė išvengti ir padidinęs greitį spruko Trakiškio link. Netrukus prie gaudynių prisijungė ir daugiau policijos ekipažų, tačiau „Audi“ vairuotojas lengvai pasiduoti nesiruošė, per langą pareigūnams rodė vidurinį pirštą.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Jis bandė blokuoti policijos automobilius, keletą kartų pavojingai prie jų priartėdamas. Apsukęs ratą apledėjusiais žvyrkeliais netoli Margučių kaimo „Audi“ vairuotojas vėl pasuko miesto link. Čia į gaudynes prisijungė dar daugiau policijos ekipažų.

Į miestą vėl sugrįžęs bėglys ėmė skrieti S.Kerbedžio gatve, vėliau pasuko į Nevėžio gatvę, iš jos – į Marijonų, tuomet į Stoties gatvę ir galiausiai vėl mėgino pasukti į S.Kerbedžio gatvę. Čia jam kelią užblokavo įvykius matęs kitas eismo dalyvis, tačiau ir šios užkardos „Audi“ vairuotojui pavyko išvengti. Nors policijos pareigūnai jau buvo pribėgę prie automobilio ir ketino traukti vairuotoją lauk, tačiau bėglys sugebėjo apvažiuoti priekyje jam kelią pastojusį „Peugeot“ ir nurūko S.Kerbedžio gatve.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Galiausiai „Audi“ vairuotojas pasuko į Senamiesčio gatvę ir leidosi Kupiškio link. Keletą kartų policijos ekipažai bandė užblokuoti bėglį, tačiau šis buvo nusiteikęs kovingai ir trenkėsi į tarnybinį pareigūnų automobilį.

Gaudynės tęsėsi dar porą dešimčių kilometrų, kol galiausiai Kupiškio policijos pareigūnai „Audi“ vairuotoją pasitiko su ištiesta priverstinio stabdymo priemone, vadinamuoju ežiu. „Audi“ vairuotojas pabūgo važiuoti per dyglius ir sustojo šalikelėje. Tačiau prie jo pribėgus pareigūnams „Audi“ vėl pajudėjo ir rėžėsi į dar vieną policijos automobilį.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Visgi šįkart bėgliui pasprukti nepavyko. Pareigūnai išdaužė „Audi“ langą ir ištraukė vairuotoją iš automobilio. Paaiškėjo, kad tai policijai žinomas asmuo. 1984-aisiais metais gimusiam vairuotojui nustatytas 1,70 promilės girtumas. Jis pristatytas į ligoninę.

Vairuotojo laukia ne tik baudžiamoji byla už vairavimą išgėrus, bet ir atsakomybė už bėgimą nuo policijos bei du apgadintus policijos automobilius. „Audi“ išgabentas į policijos sulaikytų automobilių saugojimo aikštelę. Teismas transporto priemonę gali konfiskuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius