Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 25 /11:58

Didelė avarija greitkelyje Kaunas–Vilnius ties Elektrėnais: yra nukentėjusių, bet eismas jau vyksta

Šiandien 08.57 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kaunas–Vilnius kelyje, ties Elektrėnų viaduku, susidūrė mažiausiai 3 lengvieji automobiliai. Dėl avarijos padarinių šalinimo kryptimi nuo Kauno trumpam buvo uždraustas eismas, tačiau po 10 valandos rimtų kliūčių jau nebeliko. Tiesa, avarijos padariniai buvo šalinami iki pat vidurdienio.
Avarija greitkelyje Kaunas–Vilnius
Avarija prie Elektrėnų / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Pirminiais duomenimis, nukentėjo moteris, praneša BPC.

Į įvykio vietą išsiųstos Vilniaus greitosios pagalbos pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus vyriausiajam policijos komisariatui.

Vilniaus apskrities policijos duomenimis, moteris buvo sužeista, bet sąmonės neprarado.

Pareigūnai taip pat įspėjo vairuotojus, kad netrukus po įvykio greitkelyje ties Elektrėnais pradėjo formuotis didelė spūstis.

Avarijos liudininko Elvino nuotraukose matyti, kad po įvykio du lengvieji automobiliai atsidūrė kelkraštyje, vienas jų gulėjo ant stogo. Dar viena apdaužyta mašina liko važiuojamojoje dalyje. Maža to, eismo įvykyje dalyvauja ir sunkvežimis.

Lietuvos automobilių keliu direkcija antradienio rytą taip pat paviešino pranešimą, kad dėl eismo įvykio padarinių šalinimo draudžiamas eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda 50 km prieš Elektrėnus (Vilniaus kryptimi). Formuojasi transporto priemonių spūstys.

„Rinkitės kitą kelią, nes nejuda“, – prieš 10 valandą socialiniame tinkle „Facebook“ patvirtino liudininkas Aurimas.

Vilniaus apskrities VPK patikslina, kad nuo Elektrėnų važiuojant Vilniaus link susidūrė krovininis automobilis „Renault“, VW (nukentėjo dvidešimtmetis vyras vairuotojas – galvos trauma, sąmoningas) ir „Toyota“.

„Dėl eismo įvykio viena eismo juosta visiškai uždaryta, formuojasi transporto spūstis. Apie tolesnę padėtį informuosime vėliau“, – skelbia sostinės policijos atstovai. Duomenų apie nukentėjusią moterį ir ketvirtąjį automobilį Vilniaus apskrities VPK iš pradžių neturėjo. Vėliau registre atsirado įrašas, kad avarijoje užfiksuoti du „VW Passat“ automobiliai.

„Nebėra eismo ribojimo magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda“, – po 10 valandos pranešė Kelių direkcija.

Galiausiai paaiškėjo bent jau visos į šią masinę avariją patekusios transporto priemonės, iki susidūrimo važiavusios viena kryptimi. Tai vilkikas „Renault“ su puspriekabe ir mėlynos spalvos automobilis „Volkswagen Passat“, taip pat dar vienas „VW Passat“ (sidabrinės spalvos, atsidūręs kelkraštyje ant stogo) ir juodas visureigis „Toyota Land Cruiser“ (irgi nulėkęs nuo greitkelio).

Moteriai iš apvirtusio sidabrinės spalvos „Passat“ medikų pagalbos vis dėlto neprireikė.

15min fotoreporteris Alius Koroliovas iš įvykio vietos pranešė, kad avarijos padariniai galutinai buvo pašalinti ir eismo kliūčių nebeliko tik prieš vidurdienį, kai ant techninės pagalbos sunkvežimių buvo užkelti „VW Passat“ automobiliai. Beje, pareigūnai avarijos vietoje ypač kruopščiai apžiūrinėjo sunkvežimio puspriekabę, nes avarijos dalyviai teigė, esą neveikė jos STOP žibintai. Vairuotojui spaudžiant stabdžius, žibintai iš tiesų nedegė, tik neaišku, ar jie nebuvo pažeisti per avariją.

Kuris vairuotojas ar vairuotojai už šią avariją atsakingi, kelių policininkai dar aiškinasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius