-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grūdų aruode žuvusios moters gyvybė ūkininkui iš Šiaulių gali kainuoti iki 8 metų nelaisvės

Šiaulių apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje dėl neatsargaus gyvybės atėmimo kaltinamas 70 metų šiaulietis A. L. Įtariama, kad šiaulietis ūkyje neužtikrino saugių darbo sąlygų ir tokiu būdu galimai prisidėjo prie moters žūties, praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Už grūdų aruode žuvusios moters gyvybę ūkininkui gresia iki aštuonerių metų nelaisvės
Už grūdų aruode žuvusios moters gyvybę ūkininkui gresia iki aštuonerių metų nelaisvės / „Reuters“/„Scanpix“ ir 15min nuotr.

Praėjusių metų liepos mėnesį visuomenę sukrėtė tragiška viename Pakruojo rajono ūkyje dirbusios moters žūtis grūdų aruode.

Remiantis ikiteisminio tyrimo duomenimis, moteris į grūdų sandėlyje esančio bunkerio vidų įlipo sklaidyti grūdų. Tuo metu kitiems darbuotojams atidarant tos pačios talpyklos sklendes moteris buvo įtraukta į žemyn judančių grūdų srautą. Į įvykio vietą atskubėję greitosios medicinos pagalbos darbuotojai tik po kelių valandų paieškos ištraukė moters kūną.

Apklausiamas įtariamuoju šiaulietis savo kaltės klausimo nekomentavo.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad ūkio, kuriame dirbo žuvusioji, savininkas galimai ne tik neužtikrino saugių ir nekenksmingų darbo sąlygų, tačiau veiklą vykdė neatlikęs grūdų sandėlio statybos užbaigimo procedūros. Remiantis liudytojų parodymais, šiaulietis lemtingą dieną darbus skirstyti ir prižiūrėti paliko tam kompetencijų neturėjusiam ir neblaiviam agronomui-traktorininkui.

Apklausiamas įtariamuoju šiaulietis savo kaltės klausimo nekomentavo.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Erika Girgždienė.

Baudžiamasis kodeksas už neatsargų gyvybės atėmimą pažeidžiant teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius