Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupelė jaunų vilniečių tarpusavy apsikeitė keliais gramais hašišo: gresia kalėjimas

Antradienį popiet Vilniaus apygardos teisme susirinko keturi jauni vilniečiai, kurie sulaukė kaltinimų dėl hašišo laikymo ir jo platinimo, kadangi šiuo narkotiku apsikeitė tarpusavyje. Už pastarąjį nusikaltimą numatyti tik laisvės atėmimo bausmė, o už mažo kiekio turėjimą iki šių metų pradžios šie jaunuoliai galėjo išsisukti nuo baudžiamosios atsakomybės.
Teisėjas Audrius Cininas
Teisėjas Audrius Cininas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Keturių tvarkingai apsirengusių jaunuolių grupelė – kai kurie su savo tėvais, kai kurie vieni – neramiai laukė prasidedančio teismo posėdžio ir tylėjo kalbinami žurnalistų. „Galbūt kitąkart“, – atsakė vieno iš kaltinamųjų motina, kurios atžala sulaukė kaltinimų narkotikų platinimu.

Bylos duomenimis, penki jaunuoliai kaltinami pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl 2016-aisiais laikyto hašišo ir jo platinimo. Didžiausias rastas kiekis pas vieną iš kaltinamųjų – 4 gramai hašišo, o nusikaltimo metu vienas iš jų buvo nepilnametis. Kiti – neseniai sulaukę pilnametystės.

Viltė G., Edgaras M., Dominykas K., Pavel M., Dalius T. įtariami apsikeitę pinigais ir narkotikais tarpusavyje, tačiau tai jų neatleidžia nuo kaltinimų dėl platinimo ir, tikriausiai, nuo baudžiamosios atsakomybės.

Tiesa, Vilniaus apygardos teisme savo gynybos jie negalėjo pateikti, kadangi kaltinamasis Pavel M. neatvyko į teismo posėdį. Jam dukart buvo siųsti šaukimai, kiti jaunuoliai ir jo advokatas aiškino nežinantys, kodėl nesirodo teisme, todėl teisėjas Audrius Cininas nusprendė, kad Pavel M. teks atvesdinti į teismą.

Be jo nepavyko atversti bylos, nulemsiančios jaunuolių ateitį, todėl teisėjui teko atidėti nagrinėjimą iki kito mėnesio.

15min anksčiau rašė, kad Seimo liberalų Aušrinės Armonaitės ir Vitalijaus Gailiaus kovo pabaigoje teiktas įstatymo projektas dekriminalizuoti nedidelį kiekį kanapių laikymo nesulaukė palaikymo. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga yra pareiškęs, kad šią Seimo kadenciją tikriausiai prie šio klausimo jau nebus grįžtama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius