Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Heroino paštu užsisakęs mažeikiškis: „Nepadėjo vaistai, norėjau išbandyti narkotikus“

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje šiuo metu Vilniuje gyvenantis 22 m. mažeikiškis Aleksandras P. buvo kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, kontrabanda. Pirmą kartą teisiamas vyras kaltu prisipažino, praneša Šiaulių apygardos teismas.
Sulaikyti įkalčiai
Sulaikyti įkalčiai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Nusikaltimas padarytas šių metų pavasarį Mažeikių mieste. Kovo mėnesį būdamas savo namuose internetu iš ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto asmens Lenkijoje nusipirko 0,6687 g miltelių, kurių sudėtyje yra psichotropinės medžiagos – heroino. Pardavėjui jaunas vyras nurodė, kad prekė turi būti atsiųsta į namus.

Kovo 15 d. Vilniaus teritorinės muitinės pašto poste pareigūnai šią siuntą sulaikė. Nesulaukęs pirmosios siuntos, Aleksandras P. gegužės mėnesį iš tyrimo metu nenustatyto asmens Vokietijoje taip pat internetu nusipirko 0,3576 g miltelių, kurių sudėtyje yra psichotropinės medžiagos – amfetamino, ir 0,2883 g miltelių su heroinu. Šį kartą pardavėjui nurodė, kad siuntinys būtų pristatytas į vieną iš Mažeikių mieste esančių paštomatų. Ir šios siuntos vyras nesulaukė, nes ji 2020 m. kovo 8 d. Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnų buvo sulaikyta.

Vyras savo kaltės neneigė. Aleksandras P. teigė, jog turėjo sveikatos problemų, kai vaistai nepadėjo, nutarė išmėginti narkotikus, nesi tikėjosi, kad jie gali padėti.

Kaltinamasis sakė, jog už narkotikus su pardavėjų atsiskaitė vadinamais bitkoinais, kurių įsigijo taip pat internetu. Kaltinamasis teigė, jog heroiną ir amfetaminą užsisakė sau naudoti. Labai gailėjosi dėl tokio savo poelgio, pasižadėjo gyvenime tokių dalykų nebedaryti. Šiuo metu gyvena Vilniuje, įsidarbino, atsirado draugų, sportuoja, turi tikslų.

Skirdamas bausmę teismas konstatavo: atsižvelgiama į tai, kad yra viena Aleksandro P. atsakomybę lengvinanti aplinkybė – jis prisipažino padaręs jam inkriminuotas nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi, nėra jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių.

Taip pat atsižvelgiama į jo asmenybę – anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas, dirba. Šios bylos aplinkybės nepašalina Aleksandro P. padarytų veikų pavojingumo, nesumažina jo kaltės, tačiau jos, teismo nuomone, yra pagrindas švelninti kaltinamojo atsakomybę ir suponuoja išvadą, kad bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamajam nepaskyrus įstatyme už atitinkamas nusikalstamas veikas numatytos laisvės atėmimo bausmės.

Teismas Aleksandrą P. pripažino kaltu ir už padarytas nusikalstamas veikas jam paskyrė 160 MGL (6000 eurų) dydžio baudą, kurią jis turės sumokėti per vienus metus.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir per 20 dienų nuo nuosprendžio paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius