-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Heroino prekeiviai nesėkmingai slėpėsi Naujininkų medinuke

Vis sunkėjant heroino prekybai čigonų tabore jo pardavėjai keliasi į miesto lūšnas, butus ir viešbučius. Tačiau paprastai čia jiems ilgai dirbti nepavyksta – aplinkiniai gyventojai ir akyli kaimynai pastebi nuolat besilankančius asocialius žmones ir praneša teisėsaugos institucijoms. Šįkart policijos operacija narkotikų platinimą užgniaužė viename iš sostinės rajono namų.
Heroino prekeivių sulaikymo operacija
Heroino prekeivių sulaikymo operacija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaukėti pareigūnai šturmuoja namą

Prie nuošaliau nuo pagrindinių gatvių stovinčio namo pareigūnai važiuoja dviem iš šalies nieko nuo įprastų nesiskiriančiais automobiliais. Juose – narkotikų platinimą tiriantys pareigūnai ir kaukėti Mobiliosios kuopos vyrai.

Iš anksto aptarę šturmo planą policininkai atsisako lengviausio kelio – iki narkotikų prekeivių namo važiuoti vieninteliu siauru keliuku. Šis privažiavimas gerai matomas pro namo langus.

Automobilius pareigūnai pastato greta stovinčio daugiabučio kieme ir likusį kelią iki namo įveikia bėgdami. Dar kelios akimirkos, ir visi sulaikytieji jau guli surakinti antrankiais.

Nuo policijos įsiveržimo iki įtariamųjų suguldymo ant žemės praėjo maždaug 10 sekundžių.

VIDEO: Heroino prekeiviai sulaikyti per 10 s.

Sunaikinti įrodymų nespėjo

Šį namą prekybai platintojai pasirinko neatsitiktinai. Sudėtingas ir klaidus privažiavimas ir pro namo langus neblogai matoma aplinka buvo didelis privalumas užsiimant tokia veikla.

Viena pagrindinių taktikų, padedanti prekeiviams apsisaugoti nuo policijos reidų, – vos pamačius pareigūnus sunaikinti narkotikus. Jeigu tai spėjama padaryti iki įsiveržiant pareigūnams ar netgi jau jiems būnant viduje – nebelieka įrodymų ir prekeivius dažnai tenka paleisti.

Šįkart pareigūnai buvo greitesni ir visa platintojų gauja buvo sulaikyta nespėjusi sunaikinti pagrindinių įrodymų.

Prekiavo keletą mėnesių

Teisėsaugos peracijos metu sulaikyti šeši asmenys. Mažiausiai dviem jų pateikti kaltinimai prekyba kvaišalais. Jiems skirta griežčiausia priemonė – sulaikymas.

Sulaikytieji – trisdešimt metų perkopę vyras ir moteris. Abu būdami priklausomi nuo heroino nutarė prasimanyti pinigų narkotikams ir patys jais pradėjo prekiauti. Tik nesėkmingai.

Jie šiame name negyveno, tačiau sugebėjo įtikinti šeimininką, kad leistų jo name užsiimti nelegalia veikla. Spėjama, kad prekyba heroinu čia vyko bent keletą mėnesių.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Išvedamas vienas iš sulaikytųjų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Išvedamas vienas iš sulaikytųjų

Sulaikė nespėjus supakuoti į dozes

Pareigūnai narkotikų platintojų gaują sulaikė prieš patį darbų įkarštį. Susirinkę į namą jie rengėsi gautą heroiną pakuoti į atskiras dozes ir taip jį paruošti mažmeninei prekybai.

Įsiveržę į vidų 2-ojo policijos komisariato tyrėjai aptiko sukarpytas ir dozių pakavimui paruoštas folijos atraižas. Dar viename pakelyje prekeiviai laikė, pasak jų pačių, sutrintą cukrų – juo atskiedę jie tikėjosi padidinti bendrą masės kiekį ir užsidirbti daugiau pinigų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Folijos atraižos į kurias pakuojamos heroino dozės
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Folijos atraižos į kurias pakuojamos heroino dozės

Narkotikus ir pinigus moteris slėpė intymiose vietose. Pinigus laikė už liemenėlės, o narkotikų pakuotė buvo įdėta į kelnaites.

Viso operacijos metu aptikta daugiau kaip 10 gramų heroino ir keletas šimtų eurų.

Heroinas – narkotikas, nuo kurio miršta daugiausia žmonių

Opioidai yra vieni plačiausiai vartojamų narkotikų. Jie gali būti natūralios kilmės, sintetiniai ir pusiau sintetiniai. Šiai grupei priklauso ir heroinas. Dažniausiai jis būna su įvairiomis priemaišomis, kurios sukelia pačių įvairiausių komplikacijų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Heroinas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Heroinas

Šis opioidas sukelia stiprią fizinę ir psichologinę priklausomybę, veikia raminamai ir sukelia euforiją. Heroinas slopina baimę ir vidinės tuštumos pojūtį.

Nuo heroino priklausomi žmonės dažniausiai tampa socialiai atskirti, netenka darbo ir bandydami prasimanyti pinigų narkotikams daro nusikaltimus.

Kadangi šis narkotikas dažniausiai vartojamas intraveniniu būdu – nuo nesterilių adatų užsikrečiama įvairiomis, neretai mirtinomis, ligomis.

Heroinas laikomas vienu pavojingiausių narkotikų, nuo kurio Europoje miršta daugiausia žmonių.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos kinologas su narkotikų ieškančiu šunimi Toriu
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos kinologas su narkotikų ieškančiu šunimi Toriu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius