Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 27 /16:38

Į Kauno klinikas pristatytas psichotropiniais vaistais apsvaigintas mažametis: mama kaltina darželį

Trečiadienį į Kauno klinikas atgabentas mažametis, kuris, kaip nustatė medikai, buvo apsvaigintas psichotropiniais raminamaisiais vaistais. Mažylio mama teigia, jog stiprūs vaistai dvejų metų jos sūnui galėjo būti sugirdyti lopšelyje-darželyje „Bitutė“.
Kauno klinikose atlikta unikali procedūra
Kauno klinikose/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jis buvo klinikose per naktį, išleistas į namus šiandien ryte. Jam skirta lašinė infuzija. Pavojaus gyvybei nėra“, – teigė Kauno klinikų atstovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Klinikų gydytojai apie įvykį pranešė policijai.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas BNS sakė, kad į ligoninę atvežtas vaikas buvo vangus ir mieguistas.

„Jis atvežtas mieguistas, kaip mama sakė – neadekvačiai. Tas atitiktų lengvo apsinuodijimo psichotropiniais vaistais klinikinius simptomus. O diagnozė patvirtinta atlikus šlapimo testą“, – sakė R.Kėvalas.

Pasak gydytojo, pavojaus vaiko sveikatai vaistai nesukėlė, rytą jis jautėsi gerai ir iš ligoninės išleistas.

Vaiką į ligoninę iš darželio atvežė mama. Ji įsitikinusi, kad dvimetis raminamųjų gavo vaikų darželyje.

Kauno miesto savivaldybė ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame darželio vadovės kategoriškai neigia tokią galimybę.

Vaiką į ligoninę iš darželio atvežė mama. Ji įsitikinusi, kad dvimetis raminamųjų gavo vaikų darželyje.

„Esame šimtu procentu tikri, kad vaikas nei vaistų, nei jokių kitų psichotropinių medžiagų darželyje negavo ir negalėjo gauti“, – pranešime teigė lopšelio-darželio „Bitutė“ direktorės pavaduotoja Audronė Karklelienė.

Pasak jos, vaiką trečiadienio rytą atvedė mama.

„Jokių signalų, kad vaikas būtų apsinuodijęs, nepastebėjome. Per pietus jis jautėsi gerai, tik, kaip visuomet, buvo irzlus. Prieš 15 valandą mažametį pasiėmė jo mama“, – aiškino A.Karklelienė.

Pasak direktorės pavaduotojos, vaiką jo motina iš darželio visuomet pasiimdavo apie 15 valandą. Berniuko mama nuo grupės auklėtojos neslėpė, kad vaikui yra paskirti kažkokie vaistai. Darželio personalas informacijos apie tai, kokie tai vaistai, neturi.

„Darželyje vaikas nuolat verkdavo, sunkiai užmigdavo. Tiek auklėtojos, tiek visas personalas tam vaikučiui skyrė ypatingą dėmesį ir rūpestį“, – teigė A.Karklelienė.

Kaip tikino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Dėl to gresia laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Įtarimai kol kas niekam nepateikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius