Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Kauno marias su automobiliu panirusių senolių anūkė dėkinga gelbėtojams: „Galėjo įvykti tragedija“

Trečiadienį apie 15.15 val. Kauno R.Kalantos g., ties 126-uoju pastatu, įvyko nelaimė: garbaus amžiaus vyras nesuvaldė savo automobilio ir „nušoko“ su juo į įlanką. Kartu su senoliu buvo ir jo žmona. Nelaimėlius išgelbėjo buriuotojai ir atsitiktinai netoli pratybas vykdę ugniagesiai. Laimės kūdikiais vadinamų senolių artimieji jiems – be galo dėkingi.
Garbaus amžiaus vyro vairuojamas automobilis įvažiavo į Kauno marias
Garbaus amžiaus vyro vairuojamas automobilis įvažiavo į Kauno marias / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi Rugilė L., kuri prisistatė esanti Kauno mariose skendusios poros anūkė. Moteris prašė viešai padėkoti visiems, išgelbėjusiems jos senelius.

„Viskas galėjo pasibaigti tragiškai. Norime, kad visi tie, kurie prisidėjo prie gelbėjimo operacijos, žinotų, jog mes, artimieji, esame neapsakomai dėkingi.

Dėkojame tiems, kurie traukė senelius iš vandens. Dėkojame ir policijos pareigūnams už supratingumą bei operatyvų bendradarbiavimą. Ypatingai malonus buvo ligoninės personalo elgesys. Ačiū medikams už suteiktą pagalbą bei rūpestį. Visiems šiems žmonėms jaučiame didžiulę pagarbą“, – teigė ji.

Artimieji apie nelaimę sužinojo iš policijos pareigūnų. O toliau, kaip tikina Rugilė L., viskas klojosi natūralia vaga: ligoninė, artimieji...

„Abu jie vis dar šoko būsenos. Senelis jau išleistas į namus, o močiutė dar stebima ligoninėje. Mano mama, jų dukra, parskrenda į Lietuvą. Dabar jiems reikia daug dėmesio ir priežiūros. Juk abiem – kone 90 metų“, – apie sveikatos būklę informavo Rugilė L.

15min pakalbintas vienas jachtos kapitonas teigė, senelius tą dieną matęs sėdinčius ant sulankstomų kėdučių. Prie pat vartų. Jie abu mėgavosi įlankos vaizdu bei ramybe. To, matyt, ir buvo atvažiavę prie Kauno marių – pabūti drauge, pailsėti.

„Po kelių valandų jų „Honda“ jau įlėkė į vandenį. Manau, senolis sumaišė pedalus“, – spėjo jis.

Laimingo atsitiktinumo dėka, tuo metu, kai įvyko nelaimė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai netoliese, šalia prieplaukos, dalyvavo pratybose. Ten buvo dvi autocisternos, siurblinė stotis ir štabo automobilis.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Garbaus amžiaus vyro vairuojamas automobilis įvažiavo į Kauno marias
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Garbaus amžiaus vyro vairuojamas automobilis įvažiavo į Kauno marias

Gavę pranešią apie nelaimę, abi ugniagesių mašinos ir štabo automobilis operatyviai atvyko į vietą, bet dar neprivažiavus, ugniagesiai matė, kaip nukentėjusiuosius vieną po kito ištraukė ant prieplaukos liepto buvę buriuotojai.

„Nukentėjusiuosius 89-rių E.G. ir 88-rių J.G. iš Kauno marių ištraukė buriuotojai. Vienas jų – tuo metu įlankoje budėjęs Redas Remutis, kuris pirmas ištraukė senolį. Tačiau tiek jis, tiek ir jo kolega, išgelbėjęs moterį, nelabai nori viešumo“, – įvykių eigą nupasakojo Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Vytautas Jokšas.

Pasak jo, ugniagesiai suteikė pirmąją pagalbą nukentėjusiems, nes jie buvo šoko būsenos. Labai operatyviai į įvykio vietą atvyko ir greitoji med. pagalba. Atvažiavus narams, ugniagesiai ištraukė nuskendusį automobilį ant kranto.

Įvykyje, V.Jokšo teigimu, dalyvavo: Operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Rimgaudas Viščius, 3-os komandos pamainos vadas Arūnas Gaina, 3-os komandos skyrininkai Virginijus Mockus ir Egidijus Kazakevičius, 3-os komandos vairuotojas Raimondas Banišauskas.

Taip pat ir narų grupė: 5-tos komandos pamainos vadas Valdemaras Kabišaitis, 5-tos komandos skyrininkas Darius Skerstonas ir 5-tos komandos ugniagesys gelbėtojas Donatas Rekštys.

Pakalbintas buriuotojas R.Remutis, kuris pirmasis šoko į vandenį gelbėti senolių, pasidalinti įspūdžiais nepanoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius