-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į laisvę išleista N.Venckienė prabilo feisbuke: pailsėjusi žada papasakoti viską

Antradienį Vilniaus apygardos teisme paskelbtas Neringai Venckienei palankus sprendimas: ji paleista į laisvę, nors jai skirtos kardomosios priemonės – gana griežtos. Trečiadienio rytą N.Venckienė prabilo feisbuke. .
Neringa Venckienė paleista į laisvę
Neringa Venckienė paleista į laisvę / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Mieli mano draugai ir pažįstami, ačiū Jums už Jūsų pagalbą ir paramą man, mano sūnui ir mano tėvams, – trumpa žinute pasidalijo N.Venckienė. – Noriu keletą dienų pailsėti ir pabūti su tėvais, tada papasakosiu apie visą mano baudžiamąjį persekiojimą. Dar kartą Jums labai ačiū.“

15min primena, kad į Jungtines Amerikos Valstijas 2013 metais išvykusi N.Venckienė į Lietuvą grąžinta ekstradicijos būdu.

Prokurorai jai buvo pateikę įtarimus pagal 13 Baudžiamojo kodekso straipsnių, tačiau JAV leido ją išduoti tik dėl 4 nesunkių nusikaltimų.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis neigia kalbas, kad 9 įtarimai N.Venckienei dingo dėl prokuratūros darbo broko, tačiau atsisakoma konkrečiai paaiškinti, kaip vyko teisinis procesas už Atlanto.

Kol kas vienintelis paaiškinimas, kad įtarimai dingo dėl Lietuvos ir JAV teisinių sistemų skirtumų. Visgi neatsakoma į klausimą, negi tokie įtarimai kaip vaiko tvirkinimas nėra nusikaltimas JAV.

VIDEO: Neringa Venckienė išleista iš tardymo izoliatoriaus

Lapkričio pradžioje į Lietuvą sugrąžintai N.Venckienei pirmosios instancijos teismas skyrė suėmimą 2 mėnesiams, tačiau trys Vilniaus apygardos teismo teisėjai nusprendė išleisti įtariamąją į laisvę su apykoje.

VIDEO: Teisėjas A.Cininas paaiškina sprendimą N.Venckienę paleisti į laisvę

N.Venckienė taip pat turėjo sumokėti 10 tūkst. eurų užstatą, atiduoti savo dokumentus ir nenutolti nuo namų daugiau nei per puskilometrį.

Teismas tokį sprendimą motyvavo tuo, kad pagal N.Venckienei pateiktus įtarimus jai net negresia reali laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius