-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Lietuvą atėjus šilumai ant Dusios ežero užlipę ir įlūžę žvejai: „Ledas buvo puikus“

Trečiadienį ant Dusios ežero vyko kvapą gniaužianti dviejų žvejų gelbėjimo operacija. Keturi Lazdijų ugniagesiai gelbėtojai, rizikuodami patys, skubėjo jiems į pagalbą.
Žvejų gelbėjimas
Žvejų gelbėjimas / VPGT nuotr.

Viskas prasidėjo nuo to, kad 12.55 val. buvo gautas pranešimas, jog Lazdijų rajone, Seirijų seniūnijoje, Metelių kaime esančiame Dusios ežere, už kelių šimtų metrų nuo kranto skęsta žmogus.

Po to paaiškėjo, kad ežere, įlūžus ledui, iš tiesų kepurnėjosi du žvejai, tik vienam jų pavyko užsiropšti ant jo.

„Kai atvažiavom, įžiūrėti žvejus galėjome tik pro žiūronus, kuriuos gavome iš Metelių regioninio parko direkcijos. Žvejai buvo daugiau kaip už 500 metrų nuo kranto. Ledo prie kranto nebuvo. Ugniagesys Virginijus Goberis, perbridęs vandenį nuskubėjo su gelbėjimosi rogėmis link žvejų.

O su valtimi ugniagesiai, kuriems irgi teko bristi vandeniu, pasiekė ledą, bet irtis toliau negalėjo. Dviejų ugniagesių rogės jau nelaikė, ledas nuolat lūžinėjo“, – pasakojo šiai gelbėjimo operacijai vadovavęs pamainos vadas Marijus Bernatonis.

Gelbėtojas V.Goberis pirmiausia pasiekė šliaužiantįjį ledu. Pastarasis patikino, kad gali pats judėti kranto link.

V.Goberis tada skubėjo gelbėti toliau esančio, vandenyje atsidūrusio žvejo. Tiesa, iš pradžių turėtų surištų virvių ugniagesiams neužteko.

Iš regioninio parko direkcijos gavus papildomą virvę, M.Bernatonis nubrido vandeniu iki valties. Pririšus ją, ugniagesiai roges su žveju ėmė tempti į krantą. O ledu šliaužęs kitas žvejys, galiausiai buvo pargabentas valtimi.

„Vandenyje kapanojęsis vyras buvo labai sušalęs, jis perduotas medikams. Kitam žvejui medikų pagalbos neprireikė. Abu žvejai garbaus amžiaus. Tikino, kad iš ryto ledas buvo puikus, kad jokio pavojaus nejautė, – sakė M.Bernatonis. – Vyrai padėkojo, kad išgelbėjom. Tik apgailestavo, kad viena žvejybos įranga taip ir liko ant ledo. Ar dar žvejos? Sakė, kad žvejos, bet tik rudenį...“

Pamainos vadas Marijus Bernatonis, ugniagesiai gelbėtojai Virginijus Goberis, Rolandas Ažukas ir Laurynas Padgurskas šiandien drauge išgelbėjo nuo žūties rizikos nepaisiusius žvejus. Norėtųsi, kad tai būtų paskutinė pamoka žvejams, o ugniagesiams gelbėtojams daugiau netektų dėl jų gyvybių rizikuoti.

VPGT nuotr./Žvejų gelbėjimas
VPGT nuotr./Žvejų gelbėjimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius