Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą gabentus draudžiamus pesticidus pirko ir ūkininkai, ir žemės ūkio bendrovės

Šiaulių rajono gyventojas, neturėdamas leidimo ir be apskaitos dokumentų pardavė ūkininkams produktų už daugiau nei 60 tūkst. eurų. Įtariamasis iš vienos Lenkijos įmonės įsigydavo didelius kiekius Lietuvoje neregistruotų ir draudžiamų prekiauti pesticidų, parduodavo juos ūkininkams, žemės ūkio bendrovėms.
Falsifikuoti pesticidai
Asociatyvinė nuotr. Falsifikuoti pesticidai / „Ekskomisarų biuro“, R.Danisevičius nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai kartu su prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą dėl šešėlinio augalų apsaugos cheminių priemonių (pesticidų) prekeivio.

Sukūręs platų realizacijos tinklą tik Lenkijos rinkai skirtas ir į Lietuvą neteisėtai įsivežtas chemines priemones jis parduodavo Žemaitijos bei Latvijos ūkininkams, žemės ūkio bendrovėms. Širvintų rajone verslininkas turėjo prekių sandėlį, tačiau juo nesinaudojo – pesticidai būdavo nuvežami tiesiai į ūkius pagal iš anksto pateiktus užsakymus.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo gauta ekspertų išvada, kad dalis be apskaitos dokumentų ūkininkams realizuotos produkcijos buvo falsifikuota. FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad šešėlinis verslininkas per keletą mėnesių neteisėtai pardavė produkcijos už 60 tūkstančių eurų, o gautas pajamas slėpė.

Ikiteisminiam tyrimui dėl šiauliečio apgaulingos apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo vadovavo ir jį kontroliavo Šiaulių apygardos prokuratūra.

FNTT Šiaulių apygardos valdyba tęsia ikiteisminį tyrimą dėl Šiaulių rajono gyventojo galimo neteisėto praturtėjimo. Kratų metu jo namuose buvo rasta daugiau nei 140 tūkstančių eurų grynųjų pinigų, o turimas įvairus nekilnojamasis turtas, įtariama negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius