TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į Lietuvą įriedėjęs baltarusis „vos laikėsi ant dviračio“

Baltarusiai į Lietuvą mynė dviračiais apgirtę nuo alkoholio, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Vienam sulaikytajam nustatytas vidutinis, kitam – netgi lengvas girtumo laipsnis, visgi pareigūnams šie „tarptautinio lygio“ dviratininkai pasirodė pernelyg apsvaigę. Blaivesnis esą vos laikėsi ant transporto priemonės, o girtesnis „pasižymėjo“ nerišlia kalba bei nekoordinuotais judesiais.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) VSAT pareigūnai sulaikė du iš Baltarusijos į Lietuvą minančius dviratininkus, kurie pasirodė esą įkaušę. Nesaugią jų kelionę pasieniečiai nutraukė.

Sekmadienio naktį į Medininkų PKP iš Baltarusijos dviračiu įriedėjo 36-erių užsienietis. Kol jis mynė pedalus iki patikrinimo vietos, VSAT Padvarionių užkardos pasieniečiai pastebėjo, kad vyras vos laikosi ant dviračio. Tikrinant paaiškėjo, kad nors turi tvarkingus dokumentus, jų nepametė, tačiau yra neblaivus.

Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje ilgėjant automobilių eilėms, padaugėjo keliautojų, sieną kertančių dviračiais.

Pasieniečiai į PKP iškvietė policijos pareigūnus, kurie dviratininkui nustatė 1,48 promilės girtumą. Baltarusijos pilietis buvo perduotas policininkams.

Po valandos pasieniečiai Medininkų PKP sulaikė dar vieną girtą dviratininką, vingiuotai atmynusį iš Baltarusijos. Nuo dviratį vairavusio, taip pat 36-erių užsieniečio, sklido alkoholio kvapas, jo judesiai buvo nekoordinuoti, kalba – ne itin rišli. Iškviesti policijos pareigūnai jam nustatė 1,66 promilės girtumą, t. y. vidutinį girtumo laipsnį. Įvykį toliau tirs policija.

Kelių eismo taisykles pažeidusių baltarusių laukia baudos, kurių dydis priklauso nuo nustatyto girtumo laipsnio.

Dviračių, motorinių dviračių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (ne mažiau negu 0,41 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) asmenys, užtraukia baudą nuo 80 iki 150 eurų, jeigu nustatomas ne mažiau negu 1,51 promilės girtumas – gresia bauda nuo 150 iki 200 eurų.

Pastaruoju metu Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje ilgėjant automobilių eilėms, padaugėjo keliautojų, sieną kertančių minant dviračius. Dažnu atveju ekologiniu transportu jie keliauja netoli – ir Lietuvoje, ir Baltarusijoje jų laukia bičiuliai su automobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius