-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą namo grįžusius du emigrantus pasieniečiai pasitiko su antrankiais

Pasieniečiai sulaikė du teisingumo vengusius lietuvius. Iš skirtingų Jungtinės Karalystės miestų atskridę vyriškiai sulaikyti sostinės oro uoste, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Taksi Vilniaus oro uoste
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį naktį Vilniaus oro uoste pasieniečiai tikrino reisu iš Belfasto atvykusių keleivių dokumentus. Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad vieno iš keleivių, 26-erių alytiškio, paiešką nuo 2013 m. birželio yra paskelbusi Alytaus apskrities policija. Vyras buvo nuteistas arešto bausme ir vengė ją atlikti.

VSAT pareigūnai sulaikytąjį perdavė sostinės policininkams.

Dar vienas vyras tame pačiame oro uoste sulaikytas po kelių valandų. Iš Londono atvykusių keleivių dokumentų kontrolės metu paaiškėjo, kad 21 metų lietuvis, nuolat gyvenantis Jungtinėje Karalystėje, turi nemalonumu su teisėsauga Lietuvoje.

Jo duomenis informacinėse bazėse tikrinę VSAT pareigūnai nustatė, kad šio vyro kaip asmens, įtariamo baudžiamojo nusikaltimo padarymu, ieškojo Klaipėdos apskrities policija. Lietuvio paieška paskelbta praėjusių metų rugpjūtį.

Sulaikytąjį pasieniečiai tą pačią dieną perdavė Vilniaus oro uoste budėjusiems policininkams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 396 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsauga. Dažniausiai tokie ieškomieji sulaikyti Lietuvos oro uostuose (258 asmenys).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius