Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į masinio patikrinimo reidą pakliuvęs Šilutės vairuotojas bandė bėgti – turėjo motyvą

Šilutės apylinkėse, po „Audi“ gaudynių, muitininkai sulaikė ukrainietiškų cigarečių kontrabandos siuntą.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / Lietuvos respublikos muitinės nuotr.

Muitinės pareigūnai tik po gaudynių antradienį Šilutės apylinkėse sulaikė automobiliu „Audi“ nuo jų sprukusį šilutiškį, kurio mašinoje aptiko ukrainietiškų cigarečių kontrabandą.

Vairuotojui dėl nepaklusimo muitinės pareigūnų teisėtam reikalavimui buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas. Jam gresia ir baudžiamoji atsakomybė dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Antradienį, rugpjūčio 12-ąją, apie 18 val. vakaro Klaipėdos teritorinės muitinės mobilioji grupė patruliavo kelyje Šilalė – Šilutė: vykdant sustiprintą kontrolę, buvo stabdomi ir tikrinami automobiliai. Tačiau vienos mašinos vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį, automobiliu „Audi“ nurūko toliau Šilutės link. Pareigūnai ėmėsi persekioti pažeidėją – maždaug už kilometro nuo stabdymo vietos bėglys buvo pavytas, jo mašina blokuota. Čia paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo šilutiškis R.C., o jo automobilio salonas pilnas cigarečių „Winston“ pakelių su ukrainietiškomis banderolėmis.

Automobilis ir neteisėti rūkalai (jų buvo 5 990 pakelių) buvo sulaikyti, cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 14 615 eurų. Vairuotojas po apklausos paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 – 2 str. 1 d.). Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius