Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į naktinio klubo lankytojų minią šaudžiusio kėdainiškio laukia teismas

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje sunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamas 28-rių metų kėdainiškis Š.I. Kaltinamasis 2014 metų balandžio 12 d. naktį Kėdainiuose esančio laisvalaikio centro aikštelėje tyčia šovė į prie klubo besiburiuojančią minią. Šūvis tapo lemtingas 27-rių metų E.L., kuris buvo sunkiai sužeistas.
Šaunamasis ginklas
Šaunamasis ginklas/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, kėdainiškis kaltinamas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu pasikėsinęs nužudyti E.L., tačiau laimingo atsitiktinumo dėka sužeistajam laiku buvo suteikta kvalifikuota medicininė pagalba ir šis įvykis nesibaigė tragiškai – netapo nužudymu. Nukentėjusiajam buvo šauta į krūtinę.

Kaip paaiškėjo ikiteisminio tyrimo metu, kaltinamasis tą naktį linksminosi klube, veikiančiame Kėdainių J.Basanavičiaus g., tačiau dėl viduje kilusio konflikto apsaugos darbuotojai jį išvedė iš klubo. Lauke kaltinamasis pamatė agresyviai prieš jį nusiteikusius jaunuolius ir norėjo grįžti į klubą, tačiau nebebuvo įleistas.

Tuomet kėdainiškis nusprendė grįžti namo, o grįžęs pasigedo mobiliojo telefono ir striukės. Pamanęs, kad daiktus paliko klube nusprendė grįžti ieškoti savo daiktų. Prisiminęs agresyvius jaunuolius prie klubo, savigynai pasiėmė iš rūsio nelegaliai įgytą šaunamąjį ginklą.

Šaunamasis ginklas suteikė didesnio pasitikėjimo, todėl siekė pagąsdinti prie jo besikabinėjančius jaunuolius. Kaltinamasis išsitraukė ginklą, jį užtaisė, tačiau aplinkiniams nepatikėjus, kad tai tikras ginklas, norėdamas tai įrodyti, iššovė.

Kaltinamasis, iš pradžių bandęs slėptis, tačiau iš tėvų sužinojęs, kad yra ieškomas, pats pasidavė policijai ir prisipažino kaltu.

Byla bus pradėta nagrinėti birželio 28 d. Kauno apygardos teisme.

Kaltinamasis policijai žinomas dėl anksčiau įvykdytų nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius