-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į reanimaciją išgabenti du migrantų vaikai – kaukėti žmonės Baltarusijoje davė tablečių

Ketvirtadienį iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kabelių užkardos buvo išgabenti du mažamečiai, kurie ryte pateko į Lietuvą kartu su tėvais. Tėvų teigimu, prieš kertant sieną Baltarusijoje tabletes jų vaikams davė kaukėti žmonės, atlydėję migrantus.
Druskininkų pasienio užkarda
Migrantai, asociatyvi iliustracija / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Ketvirtadienį ryte Kabelių užkardos pasieniečiai Varėnos rajone sulaikė ką tik sieną iš Baltarusijos neteisėtai kirtusius migrantus. Pirminiais duomenimis, tai yra 11 Irako ir 4 Rusijos piliečiai, čečėnų tautybės.

Visi užsieniečiai iškart buvo pristatyti į užkardą. Vos atvykus suaugusieji kreipėsi į pasieniečius, nes sunerimo dėl savo vaikų būklės. Du mažamečiai atrodė itin vangūs, negalėjo bendrauti.

Kabelių pasieniečiai iškart iškvietė greitąją pagalbą. Atvykę medikai mažamečius skubiai išgabeno į Alytaus ligoninę, kur jie atsidūrė reanimacijoje. Šiuo metu vaikų būklė stabilizuota, jų gyvybėms grėsmės nėra.

Vaikų tėvai pasieniečiams papasakojo, kad prieš kertant sieną juos iš Baltarusijos gilumos atvedę kaukėti asmenys abiem mažamečiams esą davė po 2 tabletes. Tuomet visa grupė įėjusi į Lietuvą. Tabletės esą buvo duotos tam, kad sienos pažeidimo metu mažamečiai būtų ramesni ir neteisėtas perėjimas į Lietuvą būtų sklandesnis.

Dar vieną tabletę kaukėti asmenys esą davę tėvams, jei jos prireiktų ateityje judant Lietuvos gilumoje. Šį, įtariama, vaistą VSAT pareigūnai perdavė medikams, kad šie žinotų apie galimai sugirdytų medikamentų išvaizdą ir sudėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius