Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Strazdauskaitės nužudymu kaltinami pusbroliai Bieliauskai lieka už grotų – pratęstas suėmimo terminas

Gegužės 25 d. Generalinė prokuratūra pranešė apie teismui perduodamą Ievos Strazdauskaitės žudikų bylą. Kraupus nusikaltimas bus nagrinėjamas Kauno apygardos teisme. Į šį teismą gegužės 30 d. atvesdinti kaltinamieji šioje byloje – trys pusbroliai Bieliauskai. Pratęstas birželio 10 d. besibaigiantis suėmimo terminas. Už grotų jie praleis dar mažiausiai tris mėnesius.
Teisiamieji teisme
Teisiamieji teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apygardos teismas trečiadienį sprendė trijų kaltinamųjų – Leono, Karolio ir Manto Bieliauskų – suėmimo pratęsimo klausimą. Pusbroliai kaltinami plungiškės I.Strazdauskaitės nužudymu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teisiamieji teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teisiamieji teisme

Į teismo posėdžių salę atvesdinti Bieliauskai slėpė savo veidus – dėvėjo kepures, gobtuvus, akinius nuo saulės. Jiems pareikšti kaltinimai dėl plėšimo, svetimo turto sugadinimo, neteisėto laisvės atėmimo, nužudymo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis. Po mažiau nei pusvalandį trukusio posėdžio nuspręsta, kad teismo sprendimas bus skelbiamas gegužės 31 d.

Ketvirtadienio rytą Kauno apygardos teismas informavo, kad suėmimas visiems trims kaltinamiesiems pratęstas maksimaliam terminui – trims mėnesiams, kurie bus pradėti skaičiuoti nuo birželio 10 d. Suėmimo pagrindai neišnykę, todėl ir pasibaigus ikiteisminiam tyrimui bei bylos nagrinėjimą perdavus teismui kaltinamieji turi būti laikomi už grotų.

Kauno apygardos teismas nustatė, kad suimti asmenys kaltinami labai sunkaus nusikaltimo padarymu (mergina uždaužyta kastuvu – red. past.), iki suėmimo niekur nedirbo, nėra susaistyti socialiniais ryšiais su aplinka, veikė organizuotai ir apgalvotai, yra grėsmė, kad jie gali daryti naujas nusikalstamas veikas ir slėptis nuo teisingumo.

Trys pusbroliai – Leonas Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Karolis Bieliauskas, laikomi suimti jau metus, per tą laiką jie neskundė nė vienos teismo nutarties pratęsti jiems suėmimą. Visi kaltinamieji yra teisti, pastarąjį kartą – 2012 m. Vienas už viešosios tvarkos pažeidimą, kiti už papirkimą, kūno sužalojimą. Dar vienas iš kaltinamųjų buvo išteisintas dėl žmogžudystės.

Prisipažįsta žudęs tik vienas

Be pusbrolių Bieliauskų, kaltinimai šioje byloje pareikšti dar dviem asmenims – Algimantui Stankevičiui ir Tomui Zagurskui. Vienas iš jų turėjo realizuoti daugiau nei 32 tūkst. eurų įvertintą pagrobtą I.Strazdauskaitės „Audi“, kitas prisidėjo prie 2016 m. įvykdyto latvio, vykusio per Lietuvą „Via Baltica“ keliu, „VW Passat“ pagrobimo. Tuomet taip pat inscenizuotas eismo įvykis, tačiau aukų buvo išvengta. Abu šie kaltinamieji bylos nagrinėjimo laukia laisvėje.

„Drąsiai galime teigti, kad trys įtariamieji susibūrė į organizuotą grupę, vedami Karolio Bieliausko, ir 2017 m. kovo 5 dieną išsirinkę prabangų automobilį, inscenizuodami eismo įvykį, trenkėsi į dešinį I.Strazdauskaitės automobilio šoną.

Įtariamieji, naudodami fizinę prievartą, išgabeno jos automobilį ir pasišalino, I.Strazdauskaitę įgrūdę į savo BMW bagažinę vežiojo po tam tikras nustatytas vietas, o tada sutarę ją nužudė ir užkasė lavoną“, – bylos esmę anksčiau yra pristatęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

Vienas iš trijų pusbrolių prisipažįsta įvykdęs nužudymą, kiti du ginasi, kad tik buvo šalia, tačiau mirtinų smūgių nesudavė. Kaip iš tiesų viskas įvyko, atsakys teismas.

Dingo kelyje iš Plungės į Vilnių

I.Strazdauskaitė pernai kovo 5 dieną išvyko į Vilnių iš tėvų namų Plungėje ir netikėtai dingo. Merginos paieškai buvo mestos kelių šimtų pareigūnų – tiek Kauno, tiek Kriminalinės policijos biuro, tiek kitų apskričių policijos komisariatų, pajėgos.

Iki paskutinės sekundės tikėtasi I.Strazdauskaitę rasti gyvą. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Įtarus, kad mergina buvo pagrobta ir nužudyta, buvo sulaikyti šeši asmenys.

Kauno apskrities VPK nuotr./Ieva Strazdauskaitė
Kauno apskrities VPK nuotr./Ieva Strazdauskaitė

Teisėsauga teigia, kad mergina nužudyta kovo 5-ąją, siekiant pagrobti jos automobilį. Manoma, kad įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius