-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 20 /11:31

Į teismą atvesdinta „girtą“ kūdikį pagimdžiusi motina, advokatas prašo išteisinimo

Pirmadienį į Klaipėdos apylinkės teismą atvesdinta praėjusių metų pavasarį uostamiestyje alkoholiu apnuodytą kūdikį pagimdžiusi motina. 36-erių moteris teismo koridoriuje slėpėsi užsidėjusi tamsintus akinius, užsivyniojusi burną šaliku. Ją atstovaujantis advokatas prašo išteisinimo, o prokurorė siekia skirti laisvės atėmimo 3 metams bausmę. Tai pirmoji tokio pobūdžio byla Lietuvos teismuose.
Į Klaipėdos miesto apylinkės teismą atvesdinta „girtą“ kūdikį pagimdžiusi motina. Su sugyventiniu atvesta moteris slėpė savo veidą.
Į Klaipėdos miesto apylinkės teismą atvesdinta „girtą“ kūdikį pagimdžiusi motina. Su sugyventiniu atvesta moteris slėpė savo veidą. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Praėjusių metų balandį į Klaipėdos universitetinę ligoninę iš Telšių rajono atvežta moteris, besiskundžianti pilvo skausmais. Paaiškėjo, kad moteriai prasidėjo gimdymas. Medikus dar labiau nustebino, kai gimė alkoholiu jau apsvaigęs kūdikis. Jam buvo nustatytas daugiau nei 4 promilių girtumas. Dėl abstinenciją patiriančio kūdikio gyvybės medikams dar teko pakovoti.

Motina, nesulaukusi, kol vaikui bus baigtas gydymas, pasišalino iš ligoninės savavališkai. Tiesa, vėliau sugrįžo į ligoninę.

Pas ūkininkus vis dirbusiai moteriai pareikšti įtarimai sunkiu sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.

Vos 2,5 kg svėrusi mergaitė po gydymo ligoninėje perduota globėjams. Biologinė motina, neauginanti ir jau paauglės dukters, atsidūrė teisme.

Sausį turėjo būti pradėta nagrinėti byla, tačiau šiuo metu Klaipėdos rajone pas ūkininką dirbanti motina neatvyko.

Nuspręsta ją atvesdinti. Į teismą atvesta moteris slėpė veidą po tamsintais akiniais, apsivyniojusi šaliku.

Moters advokatas Edvardas Staponkus paprašė bylą nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose. Esą liečiamos jautrios temos, kaip nėštumas, gimdymas. „Ji pasiruošusi duoti parodymus, bet dėl žurnalistų gali ir nekalbėti“, – teigė advokatas.

Prokurorė Edita Mikalainienė yra sakiusi, kad tai pirmoji tokia byla Lietuvos teismų praktikoje, kai moteriai teks atsakyti už alkoholio vartojimą, dėl ko gimė apsvaigęs kūdikis.

Motinai gresia laisvės atėmimas iki 3 metų. Prokurorė prašė teismo skirti 2 metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą. Taip pat norima įpareigoti moterį gydytis nuo priklausomybių, užmegzti santykį su vaikais.

Moteriai atstovaujantis advokatas E.Staponkus prašo ją išteisinti, tikindamas, kad tuo metu nebuvo nusikaltimo objekto – tai yra vaikas dar nebuvo gimęs.

„Ar ji galėjo žinoti, kad balandžio 10-ąją gimdys, juk buvo tik 35 savaitės. Ji negalėjo to numatyti“, – teisino klientę advokatas. Jis neslėpė, kad moteris teisme prisipažino lemtingą dieną buvusi neblaivi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius