Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į teismą atvestas nuogas Kauno mokykloje pasirodęs amerikietis: „Mane kažkas apnuodijo“

Trečiadienį į Kauno apylinkės teismą atvestas užsienietis, kuris gruodžio 9 dieną šlaistėsi nuogas Kauno Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje. Švietimo įstaigos atstovų teigimu, niekas nenukentėjo – vienai mergaitei nuogalius tik sugriebė už rankos. Tačiau policija pradėjo tyrimą dėl seksualinio prievartavimo. Teismas tenkino prokuratūros prašymą – užsienietis sulaikytas 3 mėnesiams.
Įtariamasis užsienietis
Įtariamasis užsienietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gruodžio 9 dieną 14.14 valandą Kauno apskrities VPK pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kauno Vėtrungės gatvėje veikiančioje ugdymo įstaigos teritorijoje bėgioja nuogas vyras.

Per 3 minutes pareigūnai atvyko į įvykio vietą, surado asmens rūbus, aprengė ir sulaikė.

Užsienio pilietis, gimęs 1990 metais, kaip parodė alkotesterio matuoklis, buvo blaivus. Paimtas kraujas tyrimui dėl narkotinių medžiagų vartojimo.

Nusikalstamą veiką pavyko užkardyti, tačiau Kauno apskrities VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 150 str. 4 d. (seksualinis prievartavimas). Įvykio aplinkybės tiriamos.

Medikų pagalbos, policijos teigimu, niekam neprireikė. Pirminiais duomenimis, įvykį galėjo matyti nepilnamečiai asmenys.

Gruodžio 11 dieną sulaikytas užsienietis atvesdintas į Kauno apylinkės teismą – spręsta dėl kardomosios priemonės jam paskyrimo.

„Labai gailiuosi. Kažkas mane apnuodijo“, – vedamas į teismą žurnalistams teigė sulaikytasis, kuris, 15min žiniomis, yra amerikietis.

Po posėdžio jis atviravo: „Aš tik noriu mirti.“

Kauno apylinkės teismas informavo, kad prokuratūros prašymas patenkintas – skirtas 3 mėnesių suėmimas.

Pirmadienį 15min rašė, kad į redakciją kreipėsi Tado Ivanausko progimnazijos mokinės mama, kuri papasakojo apie incidentą.

„Nuogas vyras lakstė stadione gaudydamas mergaitę su pagaliu rankoje. Mokytojai su mokiniais buvo užsirakinę kabinetuose, kol atvyko gausios policijos pajėgos. Asmuo buvo sulaikytas. Už kelių metrų buvo rasti jo drabužiai – chalatas, šliurės, kepurė.

<...> Mokykla net nepranešė, kad atvyktume pasiimti vaikų po šio incidento. Man visa tai papasakojo duktė, kuri net iš mokytojos kabineto neišėjo, kol neatvažiavome jos paimti“, – emocingai pasakojo mokinės mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius