Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 10 /17:35

Teismas leido suimti Klaipėdoje mirusį kūdikį palikusius sugyventinius: įtarimai kraupūs

Antradienį į Klaipėdos miesto apylinkės teismą atvesdinti kūdikio nužudymu įtariami Alina Sriebaliūtė ir Mykolas Ruikys. Prokuroras jiems prašė griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo. Paaiškėjo daugiau nusikaltimo aplinkybių: stipriai verkusi mergytė buvo supurtyta ir tai galėjo lemti mirtį.
Į teismą atvesdinta Alina Sriebaliūtė
Į teismą atvesdinta Alina Sriebaliūtė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Pirmoji į teismą atvežta trisdešimtmetė A.Sriebaliūtė. Smulkaus kūno sudėjimo, keturis vaikus pagimdžiusi moteris neslėpė savo veido. Eidama į posėdžių salę ji atrodė rami.

Prokuroras Arūnas Saunorius teigė, jog moterį prašoma suimti dešimčiai dienų, jos sugyventinį – mėnesiui.

A.Sriebaliūtei pareikšti įtarimai palikus bejėgiškos būklės mažametį be būtinos priežiūros norint juo atsikratyti. Už tai jai gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

M.Ruikiui reiškiami griežtesni įtarimai. Jis įtariamas nužudymu. Anot A.Sriebaliūtės advokato Vaclovo Ruškio, aiškėja gluminanti aplinkybė. Teigiama, kad sugyventinis stipriai verkiantį vaiką supurtė. Tai paliudijo ir pati motina. Ji neslėpė, kad nelaimės dieną su sugyventiniu buvo išgėrę alkoholio.

Laukiama išsamios ekspertizės iš medikų.

Porelę policijos pareigūnai vėlyvą sekmadienio vakarą sulaikė Kelmės rajone. Sugyventiniai pas ūkininką buvo atvykę ieškoti darbo.

Policijos pareigūnai porelės ieškojo gavę pranešimą iš artimųjų. 2,5 mėnesio kūdikį auginusios A.Sriebaliūtės pasigedę artimieji bute uostamiesčio Minijos gatvėje aptiko kraupų radinį. Lovelėje gulėjo mirusios mergytės kūnelis. Dabar aiškėja, kad mirusi mergaitė buvo palikta gulėti ilgiau nei savaitę. Naujagimio kūnelis buvo irimo stadijos.

Vaikus gimdo, bet neaugina

Policijos pareigūnams A.Sriebaliūtė iš pradžių teigė, jog mergaitė mirė pamaitinta. Esą su M.Ruikiu ji patyrė šoką, nežinodami, ką daryti jie tiesiog išvyko iš namų. Raktą paliko pašto dėžutėje, o duris užklijavo lipnia juosta.

Tačiau teisme ji jau pakeitė parodymus ir papasakojo, kas iš tiesų įvyko daugiau nei prieš savaitę.

A.Sriebaliūtei tai jau – ketvirtas vaikas. Pirmųjų trijų ji neaugino pati. Į pareigūnų akiratį jau buvo pakliuvusi dėl vaikų nepriežiūros.

A.Sriebaliūtė teismo sprendimu antradienį suimta 10 dienų, M.Ruikys mėnesiui. Beje, kaip pažymi BNS, kol kas nėra aišku, kas yra pražudytos mergytės tėvas.

Nužudymu kaltinamas tik vyras

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus (Klaipėdoje) vyriausioji specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė pavakarę papildomai informavo, kad Įtariant smurtinį kūdikio gyvybės atėmimą, M.Ruikiui įteiktas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 129 straipsnio 2 dalies 3 punktą – nužudymas. Kūdikio motinai, šiuo metu įtarimai pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 158 straipsnį – vaiko palikimas.

Pranešime primenama, kad gruodžio 8 dieną gavus informaciją apie viename iš Klaipėdos bendrabučių rastą negyvą kūdikį, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal BK 158 straipsnį. Nusikalstamos veikos padarymu įtariami asmenys buvo sulaikyti, apklausti. Kreiptasi į teismo medicinos ekspertą, kad būtų nustatyta kūdikio mirties priežastis.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius