Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į teismo salę grįžęs Viktoras Uspaskichas bando išsivalyti biografijos dėmes

Viktoras Uspaskichas penktadienio rytą lankėsi Vilniaus miesto apylinkės teisme. Jis prašo panaikinti jo teistumus, uždirbtus Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Politiko advokatas Algirdas Miškinis teisme aiškino, kad iki teistumo išnykimo ir taip liko tik penki su puse mėnesio, o jo ginamasis iš bausmės pasimokė.

Klausiamas, kodėl šis žingsnis žengtas būtent dabar, pats V.Uspaskichas aiškino nusprendęs grįžti į viešąjį gyvenimą ir jo noras turėti švarią biografiją yra natūralus.

Politikas pridūrė, sprendimas kandidatuoti į Vilniaus meto postą neturi nieko bendro su šiuo prašymu. Rodydamas į savo advokatą sakė pats net nebūtų to sugalvojęs, būtent A.Miškinis paskambino ir patarė jam žengti tokį žingsnį.

„Man tai buvo labai gera pamoka. Ta pamoka man daug padėjo, ne tik visuomeniniame gyvenime, bet ir santykiuose su visuomene, šeimos nariais. Padėjo net pastiprinti sveikatą“, – sakė V.Uspaskichas.

VIDEO: Vilniaus miesto apylinkės teisme V.Uspaskichas bando išvalyti savo biografiją

Advokatas teismo salėje kalbėjo, kad esamas teistumas nepadeda vykdyti ir funkcijų atstovaujant Lietuvai Europos Parlamente.

„Ne paslaptis, teistumo buvimas kiekvienam žmogui trukdo atlikti tiek viešąsias, tiek privačias funkcijas. Šiuo metu teistumas per daug nuteistojo galimybes ribojanti ir varžanti priemonė, neleidžianti jam atsiskleisti“, – pridūrė advokatas A.Miškinis.

V.Uspaskichą nuteisę teismai konstatavo, kad jo asmenybės vertinimas leidžia manyti, jog bausmės tikslai bus pasiekti ir skyrus pinigines baudas. O 6,8 tūkst. eurų baudą jis sumokėjo praėjus savaitei nuo jos paskyrimo.

„Manau, kad teismų nuomonė pasitvirtino. Jis baudas sumokėjo iš karto. Atlikęs bausmę ilgą laiką skyrė savo elgesio įvertinimui, permąstymui, korekcijai.

Baigė specialias asmenybės ugdymo, sveikatingumo mokymo programas. Yra po nuosprendžio parašęs humanistinę, sveikatingumo knygą.

V.Uspaskichas visiškai atsisakė vartoti alkoholį, kas šiais verygizacijos laikais yra privalumas. Ilgą laiką buvo pasitraukęs iš viešo gyvenimo, išgyveno skaudžią asmens dramą, santuokos nutraukimą“, – sakė A.Miškinis.

Sprendimą teisėjas planuoja skelbti spalio 20-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius