Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sulaikytas plėšimu Vilniuje įtariamas saugos tarnybos direktorius

Vilniaus policija sulaikė du plėšimu įtariamus vyrus. Manoma, kad jie liepos pradžioje įsibrovė į butą Vilniuje ieškodami aštuoniolikmečio, bet jo ten neradę sumušė ir apiplėšė ten buvusius jaunuolio senelius.
Reido akimirkos
Asociatyvi iliustracija / 15min/Pauliaus Ramanausko nuotr.

Liepos 7 d. apie 17 val. į butą, Vilniuje, Darbininkų g., įsibrovė du vyrai, sumušė ten buvusius buto šeimininkus, šešiasdešimt ketverių metų amžiaus sutuoktinius, nuo jų rankų numovė ir pagrobė auksinius žiedus bei kitus daiktus ir pasišalino. Po šio nusikaltimo vienas iš nukentėjusiųjų dėl įvairių kūno sužalojimų buvo išvežtas į ligoninę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šio sunkaus nusikaltimo. Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad į butą įsibrovę vyrai ieškojo nukentėjusiųjų anūko, kuris galbūt jiems skolingas, o tame pačiame bute gyvenančio aštuoniolikmečio vaikino neradę, panaudojo fizinį smurtą ir pagrobė jo ir jo senelių turtą.

Pareigūnai nustatė, kad nukentėjusiųjų anūkas ankščiau nelegaliai, neįforminus jokių juridinių dokumentų ir nemokant nustatytų mokesčių, kurį laiką dirbo vienoje Vilniuje įsikūrusių saugos tarnybų.

Tyrėjai, surinkę papildomų įrodymų dėl šio nusikaltimo padarymo, rugsėjo 26 d. skirtingose Vilniaus vietose sulaikė du įtariamuosius. Vienas jų – saugos tarnybos direktorius. Įtariamieji, dvidešimt septynerių ir trisdešimt septynerių metų amžiaus vyrai, uždaryti į areštinę.

VIDEO: Plėšikus sulaikę pareigūnai jų buveinėje aptiko ginklų

Sostinės kriminalistai jų gyvenamosiose ir saugos tarnybos patalpose atliko kratas ‒ rasta bei paimta du ginklai, šoviniai, metalinės teleskopinės lazdos, pinigai, automobiliniai GPS siųstuvai, įvairių žmonių vardais užpildyti vekseliai ir galbūt psichotropinė medžiaga.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą, numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų, informuoja Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius