-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 09

Ieškomiausi Europos nusikaltėliai iš Lietuvos: šešių nepagaunamųjų bėglių istorijos ir portretai

Šiemet Europos labiausiai ieškomų nusikaltėlių sąrašą papildė keturi mūsų tautiečiai. Iš viso Europos teisėsauga ieško net šešių, sunkiais ar labai sunkiais nusikaltimais įtariamų lietuvių.
Ieškomiausių asmenų sąrašo naujokais tapęs ketvertas iš Lietuvos
Ieškomiausių asmenų sąrašo naujokais tapęs ketvertas iš Lietuvos / Policijos iliustracijos

Iš Europos labiausiai ieškomų („Most wanted“) praėjusiais metais skelbto sąrašo pasitraukė Remigijus Byčius, kuris tuo metu slėpėsi nuo paskirtos 12 metų laisvės atėmimo bausmės.

R.Byčius yra laikomas vienu iš Vilniuje veikusios nusikalstamos „Lapinų“ grupuotės lyderių. Laisvės atėmimo bausmė jam buvo skirta dėl neteisėto disponavimo itin dideliu narkotinių medžiagų kiekiu.

Visi kampanijoje viešinami nusikaltėliai ieškomi už sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, tokius kaip nužudymai, prekyba narkotikais ar prekyba žmonėmis. Kai kurie paieškoje pažymėti kaip pavojingi („dangerous“), o už kitų radimą net žadamas atlygis („reward“).

Edgaras Kalasūnas

Vis dėlto 2022 metais iš vis dar ieškomų lietuvių, sąraše liko Edgaras Kalasūnas (gim. 1982 m.) ir Renaldas Kanys (gim. 1973 m.).

Ne mažiau pavojingas nusikaltėlis, E.Kalasūnas, veikė kartu su ginkluotos nusikalstamos „Kamuolinių“ grupuotės susivienijimo nariais. Vyras įtariamas dėl chuliganiškų paskatų nužudęs žmogų. Teisėsaugos teigimu, E.Kalasūnas, neturėdamas tam leidimo, įgijo, gabeno ir laikė šaunamuosius ginklus, šaudmenis bei sprogmenis. Taip pat jis įtariamas sunkiu sveikatos sutrikdymu, dalyvavimu organizuoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, turto sugadinimu, viešosios tvarkos pažeidimu.

Policijos archyvo nuotr./Edgaras Kalasūnas
Policijos archyvo nuotr./Edgaras Kalasūnas

E.Kalasūnas buvo suimtas ir dėl savo dėdės nužudymo. Jo teta, Albina Trumpickienė, savo sūnėnui pasiskundė namuose patirianti smurtą, todėl Edgaras, kartu su savo trimis draugais atvyko pas tetą į namus „pamokyti“ jos vyro ir jį sumušė. Į namus atvykę medikai nustatė vyro mirtį, tačiau teta su sūnėnu nutarė nuslėpti nusikaltimą ir sutarė pasakyti, kad dėdę sužalojo į namus įsiveržę užpuolikai.

Vis dėlto teisėsauga nusikaltimą išaiškino – tuokart teisme atsidūrė ir teta Albina, dėl kurstymo ir padėjimo įvykdyti tyčinį nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius