-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 01 17 /19:18

Vilniuje netyčia pragręžtas vandentiekis: Žemaitės gatvė liks uždaryta per naktį, troleibusai važinės aplinkui

Ketvirtadienį po pietų Vilniuje, Žemaitės gatvėje, trūko vamzdis. Tiksliau, buvo netyčia pragręžtas, atliekant požeminių komunikacijų tiesimo darbus. Prasidėjo policijos ir komunalinių tarnybų sujudimas, turintis padarinių ir šimtams paprastų eismo dalyvių. Kai tapo akivaizdu, kad techninės avarijos likvidavimas užsitęs, teko skubiai keisti net troleibusų ir autobusų maršrutus. Darbus viliamasi užbaigti iki ryto.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienio pavakarę po darbų į namus ir kitur skubėjusiems vilniečiams teko apsišarvuoti išskirtine kantrybe.

Policijos departamento budėtojai operatyviai informavo visuomenę apie sostinės Naujamiesčio rajone įvykusią techninę avariją: sausio 17 d. apie 16 val. 23 min. trūko po žeme nutiestas vamzdis. Koks jis, iš pradžių nepatikslinta.

Tačiau esminis specialiųjų tarnybų pranešimas vilniečiams tą minutę buvo toks: dėl smegduobės susidarymo pavojaus dalinai uždaromas eismas Žemaitės gatve į Savanorių prospekto pusę ir Naugarduko gatvėje, taip pat Kedrų gatvėje.

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ atstovė Jūratė Rupšienė 15min pranešė, kad kita bendrovė, po žeme vykdžiusi gręžimo darbus ir klojusi su vandentiekiu nesusijusias komunikacijas, magistralinę vandens tiekimo liniją pragręžė netyčia. Iki 19 valandos avariją likviduojančios jungtinės pajėgos dar nebuvo „prisikasusios“ iki tos vietos, kur padarytas vandentiekio magistralės pažeidimas ir įvyko kritinis, įgriuvos grėsmę sukėlęs nuotėkis.

Atvaizdas iš „sviesoforai.lt“/Įvykio vietoje policija apribojo eismą
Atvaizdas iš „sviesoforai.lt“/Įvykio vietoje policija apribojo eismą

Esminio įvykio epicentras yra Žemaitės gatvėje, palyginti netoli nuo vilniečiams žinomos buvusios kavinės „Šveikas“, kur dabar įsikūrusi užeiga „Magma“.

Kelininkų bendrovė „Grinda“ pranešė, kad sujudimas šioje vietoje prasidėjo dar 15.20 val., kai Žemaitės gatvės važiuojamojoje dalyje (važiuojant Savanorių pr. link) požeminių remonto darbų metu pažeistas vandentiekio vamzdis.

Žemaitės gatvės važiuojamojoje dalyje požeminių remonto darbų metu pažeistas vandentiekio vamzdis.

Savo ruožtu „Vilniaus vandenys“ apie situaciją informuoja taip, kad problemos mastas būtų suprantamas specialistams: „Buvo pažeistas dn400 vandentiekio vamzdis.“ Kitaip tariant, tai 40 centimetrų skersmens magistralinio vamzdyno dalis.

„Vilniaus apskr. VPK ką tik gavo kelių inžinerinės tarnybos atstovų pranešimą, kad Vilniuje, ties Žemaitės g. vienuoliktu pastatu, vanduo išplovė gruntą iš po asfalto dangos, todėl kelio važiuojamojoje dalyje gali atsiverti smegduobė“, – rašoma ir sostinės policijos atstovų pranešime.

Policija iškart sustabdė eismą Žemaitės gatvės nelyginės namų numeracijos pusėje (kelias nuo Žemaitės g. kalvos Savanorių prospekto link). Tuo pačiu pareigūnai įspėjo, kad specialistams ištyrus padėtį, gali būti draudžiamas eismas visa Žemaitės gatve.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Vis dėlto, sparčiai įvertinus šiuo metu susidariusią padėtį paaiškėjo, kad uždaryti eismą Vilniuje, Žemaitės gatvėje, abejomis kryptimis nėra būtina.

3 policijos ekipažai reguliuoja abipusį eismą gatvėje, tačiau važiuoti viena kryptimi lieka po vieną eismo juostą, todėl galimos itin didelės spūstys ir vairuotojams patartina pasirinkti alternatyvų maršrutą.

VIDEO: Sostinėje dėl trūkusio vamzdžio atsivėrė smegduobė, uždarytos kai kurios gatvės

Papildyta 17.16 val. Susidariusi padėtis neleidžia užtikrinti visaverčio eismo abejomis kryptimis Žemaitės gatve, skelbia Vilniaus apskrities policija.

Kilti į kalvą, įvažiavus į Žemaitės gatvę, Naugarduko gatvės kryptimi, artimiausiu metu bus leidžiama tik visuomeniniam transportui.

Leistis Žemaitės gatve žemyn, Savanorių prospekto, V.Pietario ir Geležinio Vilko gatvių link, šiuo metu galima viena ar abejomis eismo juostomis šia kryptimi, tačiau eismo sudėtingos, didelės spūstys.

Bet kuriuo atveju – jei tik įmanoma, vairuotojams siūloma kuo didesniu lanku apvažiuoti probleminę miesto vietą. Jei taps būtina, galimas eismo reguliavimas, laikini ribojimai ir Žemaitės g. prieigose esančiose gatvėse.

Atvaizdas iš „Waze“/Eismo sunkumai įvykio vietoje
Atvaizdas iš „Waze“/Eismo sunkumai įvykio vietoje

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybė praneša, kad dėl avarijos Žemaitės gatve viešasis transportas kursuoti negali, todėl 2G, 29 ir 54 maršrutų autobusai bei 16 maršruto troleibusai važiuos pakeistomis trasomis. 15 maršruto troleibusai Žemaites g. nekursuos, kol eismas nebus atnaujintas.

2G ir 54 maršrutų autobusai iš Stoties važiuos V.Šopeno, Kauno, Švitrigailos g., tuomet suks į Savanorių pr. ir tęs kelionę įprastu maršrutu. Pakeistoje trasos atkarpoje 2G maršruto autobusai stos visose stotelėse. Atgal autobusai kursuos tokia pačia trasa.

29 maršruto autobusai iš Vilkpėdės važiuos Naugarduko bei Švitrigailos g., tuomet įsuks į Savanorių pr. ir grįš į įprastą trasą. Atgal autobusai kursuos tokia pačia trasa.

16 maršruto troleibusai važiuos Stoties, Sodų, Pylimo, Pamėnkalnio, J.Jasinskio, Liubarto, Kęstučio, Sėlių, T.Narbuto g. ir įsukę į Laisvės pr. kelionę tęs įprasta trasa. Atgal troleibusai važiuos tokia pačia trasa.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyris vairuotojus prašo atsižvelgti į susidariusią padėtį ir tiksliai paisyti pareigūnų nurodymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius