-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos pilietį teismas nubaudė dėl nelegalių migrantų vežimo per Lietuvos teritoriją

Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorės teismui su baudžiamuoju įsakymu perduotoje byloje dėl nelegalaus žmonių gabenimo priimta nutartis – Indijos pilietis, nelegaliai per Lietuvą gabenęs 3 asmenis, nubaustas solidžia bauda.
Reido akimirka
Asociatyvi iliustracija: nelegaliai per Lietuvą gabenamų ar savarankiškai vykstančių žmonių pareigūnai sulaiko nuolat. / VSAT nuotr.

Bylos duomenimis, šių metų rugpjūčio 4 dieną Indijos pilietis Harpreetas Singas K., turintis leidimą gyventi Lietuvoje, per Lietuvos Respublikos teritoriją vežė 3 nelegalius migrantus. Nuteistasis teigė, jog su juo susisiekė pažįstamas asmuo iš Indijos ir paprašė pervežti 3 Indijos piliečius, kurie iš Baltarusijos buvo atvežti į Lietuvą, tačiau turėjo pasiekti Lenkiją.

Indas, turintis leidimą gyventi Lietuvoje, per mūsų šalies teritoriją vežė 3 nelegalius migrantus.

Nusikaltimo dieną kelyje Druskininkai–Marcinkonys H. S. K. pastebėjo tris tamsaus gymio vyriškius ir sustojęs prie jų, suprato, kad tai tie patys asmenys, kuriuos jam reikės pervežti, tačiau neilgai trukus automobilį patikrinimui sustabdė policijos pareigūnai ir visus asmenis sulaikė.

Visi 3 nelegaliai keliavę asmenys teigė, kad per įdarbinimo agentūrą iš Indijos keliavo į Lenkiją, o už šią kelionę buvo sumokėję 1 milijoną 200 tūkstančių rupijų (apie 15 tūkstančių eurų). Kelionės metu iš visų nelegalų buvo atimti daiktai, jie buvo sulaipinti į vilkiko puspriekabę ir vėliau paleisti laukuose, jiems teigiant, kad šie jau yra Lenkijoje, nors buvo dar tik Lietuvoje, todėl ėmė ieškoti kitų asmenų, galinčių juos toliau nelegaliai pervežti iki Lenkijos.

Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų nutartimi Harpreetas Singas J. pripažintas kaltu dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną (Baudžiamojo kodekso 292 straipsnio 1 dalis). Jam paskirta bausmė – 198 MGL dydžio (beveik 10 tūkstančių eurų) bauda ir automobilio, naudoto nusikalstamai veikai atlikti, vertę atitinkanti suma – 1910 eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių pasienio rinktinės Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė, pažymima Lietuvos Respublikos prokuratūros pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius