Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internautai sukilo: Panevėžyje už chuliganišką vairavimą nubaustas „drifteris“ – nekaltas?

Panevėžyje policijos pareigūnai nubaudė vairuotoją už chuliganišką vairavimą, kai šis prie prekybos centro „Ryo“ slydo šonu. Paviešintą policijos įrašą pamatę internautai nusprendė, kad vairuotojas yra nekaltas, o kai kurie iš jų net mano, kad taip „galima lavinti“ vairavimo įgūdžius.

Tegul išsidrasko aikštėje, o ne mieste (...) mažiau mieste slystų skersi, mažiau spaustų gazą ir nebūtų tokių avarijų, kaip dabar vyksta.

Penktadienį, sausio 8 dieną, Panevėžyje, šalia prekybos centro „Ryo“ automobilių stovėjimo aikštelės sustabdė ir nubaudė „Audi“ vairuotoją už chuliganišką vairavimą dėl šoninio slydimo viešoje vietoje.

„Vairuotojams ‪verta žinoti‬, kad išbandyti automobilio galingumą ir manevravimą esant slidžiai, apsnigtai kelio dangai, nesaugiai vairuoti, staigiai stabdant, didinant ir mažinant važiavimo greitį, vairuoti, keliant pavojų sau ar kitiems eismo dalyviams viešose vietose – stovėjimo aikštelėse, aikštėse, keliuose – griežtai draudžiama“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė policijos atstovas.

Policija ragino vaizdo įrašu pasidalinti su draugais, kad vėliau nereiktų aiškintis su pareigūnais, tačiau internautai vaizdo įraše vairuotojo kaltės neįžvelgia ir nubaustam „Audi“ vairuotojui siūlo kreiptis į  teismą.

„Šiuo atveju nebuvo chuliganiško vairavimo požymių, neatitinka nei vieno apibrėžimo punkto. Šiuo atveju nebuvo nei grėsmės (matosi, kad pasirinkta nuošalesnė vieta), nei vieno ar kelių KET pažeidimų, – policijos vaizdo įrašą komentavo Romas. – Joks punktas nedraudžia automobiliui slysti valdomu ar kitokiu slydimu, priešingai, tai gali būti daroma siekiant važiuoti saugiau.“

Kitas komentatorius, sulaukęs gausaus pritarimo, taip pat mano, kad toks vairavimas „padeda lavinti vairavimo įgūdžius“. „Tegul išsidrasko aikštėje, o ne mieste. Manau, kiekvienas būtų laimingas ir mažiau mieste slystų skersi, mažiau spaustų gazą ir nebūtų tokių avarijų, kaip dabar vyksta“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Artūras.

Tačiau policija komentatorių įtikinėjimams nenusileido ir tvirtino, kad „Audi“ vairuotojas neatsargiai vairavo ir kėlė grėsmę eismo dalyvių saugumui viešoje vietoje. Pasak policijos atstovo, taip galima elgtis nebent privačiose ir tam pritaikytose aikštelėse. „Viešose vietose tai daryti draudžiama, – pabrėžė Policijos departamento atstovas. – Chuliganiškas vairavimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 289 iki 579 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 2 metų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius