Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš aptvaro pabėgusį elnią sumedžiojusiam medžiotojui gresia nemenka bauda

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Šiaulių agentūra gavo pranešimą, kad Šiaulių rajone, Smurgių kaime, Miškininkų medžiotojų būrelio medžioklės plotuose galimai vyksta neteisėta medžioklė.
Elniai
Elniai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Medžiotojai sulaikė 27-erių metų A.M. Vyras vykdė medžioklę neturėdamas galiojančio medžioklės lapo, o teisėtai laikomą, graižtvinį šautuvą, su optiniu taikikliu nešėsi neįdėtą į dėklą.

A.M. aplinkosaugininkams paaiškino, kad medžiojo iš medžiotojų klubo „Vilkogaudis“ aptvaro pabėgusį elnią. Vyras prisipažino į elnią šovęs keturis kartus.

Kad elnias tikrai paspruko iš aptvaro, patvirtino ir medžiotojų klubo „Vilkogaudis“  pirmininkas.

Jis paaiškino, kad  iš klubui priklausančio laukinių gyvūnų aptvaro, esančio Pakštelių k., Šiaulių rajone, rytą, išlaužę aptvaro tvorą, į aplinką pabėgo 4 taurieji elniai.

Tris elnius darbuotojams pavyko gražinti į aptvarą, o ketvirtąjį matydamas, kad sugražinti nepavyks,  aptvaro savininkas paprašė medžiotoją A.M. sumedžioti.

Apie pabėgusius iš aptvaro elnius aplinkosaugininkams nepranešta.

Kelis kartus šaudamas į už aptvaro ribų esantį elnią, A.M. pažeidė Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių reikalavimus (58.2.1 punkt.). Už teisės aktų, reglamentuojančių medžioklę, reikalavimų pažeidimą jam surašytas protokolas.

Medžiojimas teritorijose, kuriose asmuo neturi teisės medžioti, kai gyvūnas nesumedžiotas, užtraukia baudą nuo 579 iki 1448 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Optinis šautuvas
Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento nuotr./Optinis šautuvas

Kadangi elnias buvo auginamas aptvare ir iš jo paspruko, žala gamtai šiuo atveju nebus skaičiuojama. Priešingu atveju medžiotojas turėtų sumokėti daugiau kaip 5500 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius