Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš avarijos vietos Kaune sprukęs vairuotojas pats prisistatė į komisariatą: paaiškėjo, kodėl bėgo

Balandžio 28 dieną prieš pat vidurdienį užfiksuota avarija Kauno Šiaurės prospekte. Pirminiais duomenimis, susidūrimo kaltininkas, vairavęs „Peugeot“, spruko iš įvykio vietos. Netrukus apgadintas automobilis buvo rastas tame pačiame Šiaurės prospekte. Kurį laiką vykdyta vairuotojo paieška, kol galiausiai jis pats prisistatė į policijos komisariatą.
Avarija Kauno Šiaurės prospekte
Avarija Kauno Šiaurės prospekte / Kur stovi policija Kaune grupės nuotr.

Apie techniniu iš pradžių pripažintą eismo įvykį ties Šiaurės prospekto 49-uoju numeriu pažymėtu pastatu pranešta šeštadienį 11.58 valandą. Informuota, kad susidūrė du automobiliai – „Peugeot“ ir BMW. Žmonės įvykio metu nenukentėjo. Susidūrimo metu buvo nulaužtas pėsčiųjų perėjos ženklas, ant kelio mėtėsi „Peugeot“ dalys.

Po smūgio aplamdytu priekiu visureigis BMW liko stovėti ant skiriamosios juostos, o, pirminiais duomenimis, įvykio kaltininkas – „Peugeot“ vairuotojas, spruko. Prasidėjo jo paieškos, į kurias įsitraukė ne tik pareigūnai, bet ir internautai, kėlę klausimą, kam reikia bėgti iš techninio eismo įvykio. Nebent sėdi girtas prie vairo.

„Facebook“ socialinėje grupėje „Kur stovi policija Kaune“ kauniečiai ėmė dalintis galimo bėglio nuotraukomis.

Prabėgus pusantros valandos po eismo įvykio, Kauno apskrities policijos budėtojas patvirtino pabėgimo faktą. Pasak jo, „Peugeot“ išties rastas netoli įvykio vietos, Šiaurės prospekto daugiabučių kiemuose. Avarijos kaltininkas dar nebuvo nustatytas, vykdyta intensyvi jo paieška, „Peugeot“ nutemptas į saugojimo aikštelę.

Kitą dieną paaiškėjo, kad „Peugeot“ vairuotojas pats prisistatė į policijos komisariatą. Avarijos metu, pirminiais duomenimis, girtas jis nebuvo. Iš įvykio vietos jis, tikėtina, spruko dėl to, kad neturėjo teisės vairuoti – buvo ją praradęs anksčiau, kai neblaivus sėdo prie vairo.

„Įvykio metu, kuomet Kauno Šiaurės prospekte susidūrė du automobiliai, „Peugeot“ automobilį, pirminiais duomenimis, vairavo 1991 metais gimęs vyras, neturintis teisės vairuoti transporto priemones.

Po eismo įvykio automobilis „Peugeot“ buvo pastebėtas Šiaurės prospekte, viename iš daugiabučio namo kiemų, o pasišalinęs iš eismo įvykio vairuotojas netrukus prisistatė į policijos komisariatą. Dėl šio eismo įvykio pradėtas tyrimas, pareigūnai tikslinasi įvykio aplinkybes“, – 15min informavo Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė.

Pasak jos, vyrui teisė vairuoti transporto priemones anksčiau buvo atimta dėl vairavimo būnant neblaiviam. Tačiau šįkart, pirminiais duomenimis, asmuo, vairavęs automobilį, buvo blaivus.

Eismo įvykio priežastis aiškinasi policijos pareigūnai. Už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos, priklausomai nuo padarytos žalos, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 426 str. pažeidėjui gresia bauda nuo 850 iki 2 000 eurų. Taip pat gali būti skiriamas automobilio konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius