Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš balkono šunį išmetusiam alytiškiui G.Rasimavičiui – lygtinis laisvės atėmimas

Alytaus apylinkės teismo lapkričio 12 d. paskelbtas nuosprendis visuomenės susidomėjimą sukėlusioje baudžiamojoje byloje, kurioje vyriškis pripažintas kaltu dėl žiauraus elgesio su gyvūnu.
Mažieji „Grindos“ šuneliai
Asociatyvi iliustracija / LGGD nuotr.

Bylos duomenimis, kaltinamasis Gintas Rasimavičius šių metų rugpjūčio 10 d. apie 20.00 val. Alytuje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, iš penktame aukšte esančio buto balkono išmetė jam priklausantį šunį, kuris nuo smūgio metu patirtų sužalojimų nugaišo.

15min jau rašė, kad vyras po įvykio šuns lavoną laikė savo automobilio bagažinėje. Jį policijai įskundė sesuo, vyras dėl nežmoniško elgesio su gyvūnu atsidūrė areštinėje.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į kaltinamojo asmens asmenybę, atsakomybę lengvinančias ir sunkinančias aplinkybes – G.Rasimvičius savo kaltę pripažino visiškai ir dėl padaryto nusikaltimo gailisi, yra dirbantis, tačiau keturis kartus teistas bei baustas administracine tvarka.

Taip pat kaltinamojo atsakomybę sunkinančia aplinkybe laikoma tai, kad nusikaltimo padarymo metu jis buvo neblaivus, praneša teismas.

Atsižvelgiant į minėtas aplinkybes, teismas G.Rasimavičių pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir paskyrė jam šešerių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, paskirtos bausmės vykdymą atidedant vienerių metų laikotarpiui bei įpareigojant nuteistąjį per visą bausmės atlikimo laiką nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir tęsti darbą arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje prie Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius