Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Baltarusijos atriedėjusiame traukinyje – 113 000 eurų vertės slaptas krovinys

Naujas sulaikymas Stasylų geležinkelio poste – iš Baltarusijos atvažiavusiame traukinyje muitininkai rado beveik 113 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandą.
Bylos įkalčiai
Bylos įkalčiai / MKT nuotr.

Lietuvos muitinės pareigūnai vėl sulaikė stambią cigarečių kontrabandos siuntą geležinkelio transporte: 60 dėžių rūkalų aptikta šiandien (rugpjūčio 7 d.) iš Baltarusijos atvažiavusiame traukinyje, skaldos krovinyje.

Apie 8 val. ryto iš Baltarusijos į Vilniaus teritorinės muitinės Stasylų geležinkelio postą atvažiavo traukinys su įvairiais kroviniais. Detalaus muitinio tikrinimo metu pareigūnai viename iš vagonų, kuriuo vežta akmens skalda, aptiko 60 dėžių (30 tūkt. pakelių) cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Bendra sulaikytų nelegalių cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 112 800 eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje artimiausiu metu bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

Šią savaitę tai jau antras kontrabandos krovinys, sulaikytas Stasylų geležinkelio poste: antradienį (rugpjūčio 3 d.), muitinės pareigūnai 159 dėžes kontrabandos aptiko trąšų krovinyje.

Praėjusią savaitę (liepos 29 d.), 40 dėžių (20 000 pakelių) cigarečių „Fest“, irgi slėptų krovinyje su skalda, sulaikyta Kenos geležinkelio poste.

Šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai traukiniuose iš Baltarusijos jau aptiko 5 kontrabandos krovinius, slėptus trąšų kroviniuose, 4 – kroviniuose su skalda ir taip pat 4 medienoje (lentos, pjuvenų granulės ir pan.).

Nelegalių rūkalų gabenimui kontrabandininkai stengiasi išnaudoti ir vagonų konstrukcinius ypatumus, pvz., įrengiant slėptuves už dvigubos sienelės, galinėse vagonų dalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius