Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš cigarečių slėptuve paversto automobilio muitininkai traukė cigaretes

Trečiadienį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai Kybartų kelio poste melagingai deklaravusiam vairuotojui sugriovė planus cigarečių slėptuve paverstu automobiliu į Lietuvą įvežti nemažą kiekį kontrabandinių rūkalų.
Muitininkų sulaikytos cigaretės
Muitininkų sulaikytos cigaretės

25-erių Rusijos pilietis A. T. muitininkams įkliuvo vakare, apie 19 val. Iš Kaliningrado srities lengvuoju automobiliu „Audi“ atvykęs vyriškis, bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – 2 pakelius cigarečių ir 0,5 l degtinės. 

Tačiau, turėdami informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės, muitininkai nusprendė jauno vyriškio automobilį patikrinti detaliau. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – automobilyje buvo aptiktos specialiai įrengtos slėptuvės su nemažu kiekiu kontrabandinių rūkalų.

Siekiant išvengti muitinės kontrolės, automobilio durelių ertmėse ir sėdynėse, dvigubame dugne ir dviguboje bagažinės sienelėje, taip pat vietoj degalų bako įrengtose slėptuvėse buvo išslapstyti 3169 pakeliai (63 380 vnt.) trijų rūšių – „Allure Superslims“, „Golden Gate“ ir „Jin Ling“ – cigarečių be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 8 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą kaimyninės šalies piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Vyriškiui gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Cigaretės automobilyje
Cigaretės automobilyje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius