Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 05

„Iš durnumo“ žmogų nužudęs tauragiškis atsėdėjęs metus norėtų laisvės

Aštuonis kartus teistas 23-ejų tauragiškis Renaldas Lingys, vos metus praleidęs įkalinimo vietoje, jau ieško lango į laisvę. Klaipėdos apygardos teismą pasiekė recidyvisto raštas, kuriuo jis skundžia jau įsiteisėjusį nuosprendį. R.Lingio biografija spalvinga: būdamas 14 metų kelias paras miškuose slapstėsi nuo pareigūnų su žmogžudyste kaltinamu dėde.
Policijos ir visuomenės šventė
Policijos ir visuomenės šventė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį svarstytas R.Lingio raštas. Švelnesnės bausmės už nužudymą siekiantis jaunas vyras prabėgus daugiau nei metams skundė teismo nuosprendį, kuris jau įsiteisėjęs. Kalinys prašė atnaujinti terminą, per kurį galėtų pateikti apeliaciją.

Teismas R.Lingio prašymą atmetė. Motyvas: prieš metus kaltinamasis pats išklausė teismo nuosprendį. Dokumentai į įkalinimo įstaigą buvo pristatyti laiku. Tuo metu jis nuosprendžio neskundė. Savo likimu susirūpino tik po to, kai „atsėdėjo“ metus.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos apygardos teismas
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos apygardos teismas

Teismas įpareigojo sėdėti namie, o jis siautėjo

2020-ųjų vasarą, tada jau šešis kartus dėl vagysčių, kūno sužalojimų teistas R.Lingys vakarais ir naktimis laiką turėjo leisti namuose. Tai jį buvo įpareigojęs teismas paskutiniu nuosprendžiu.

Jaunam vyrui paskirta laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas. R.Lingys užuot dirbęs ar mokęsis ir vakarus leidęs namuose, siautėjo po gretimus kaimus.

Tragedija ir dideliu skausmu Petrauskų šeimai pasibaigė R.Lingio rugpjūčio 2-osios vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius