Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 04 /15:50

Iš Kauno klinikų išėjusio ir mirusio vyro artimieji prašo visuomenės pagalbos: kodėl sustojo širdis

Po Kauno klinikų Skubios pagalbos skyriaus medikų apžiūros Naujųjų išvakarėse dingusio ir vėliau negyvo rasto Vladimiro Šeiko artimieji prašo visuomenės pagalbos. Savo ruožtu ekspertai penktadienio pavakarę paskelbė preliminarią kauniečio mirties priežastį: staiga sustojo 60-mečio širdis.
Vladimiras Šeiko
Vladimiras Šeiko / Asmeninio albumo nuotr.

„Asmuo mirė staiga sustojus širdžiai“, – 15min informavo ikiteisminį tyrimą kuruojanti Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorė Edita Sangavičiūtė.

Tą pačią esminę aktualią informaciją šiandieną paskelbė ir Kauno apskrities policija: „Po atliktos V.Šeiko kūno autopsijos, oficiali pirminė teismo medicinos ekspertų išvada – dėl nenustatytos priežasties įvykęs staigus širdies sustojimas.“

Prokurorė pabrėžė, kad tai tik pirminė teismo medicinos ekspertų išvada, kuri dar bus papildyta, išplėtota ir motyvuota po gerokai nuodugnesnio tyrimo. Pastarajam reikia kur kas daugiau laiko.

Kaip pabrėžė pareigūnė E.Sangavičiūtė, kol dirba medicinos ekspertai, jų išvadų laukiantys teisėsaugininkai nesėdi sudėję rankų: renkami ir įvairūs kitokie bylos duomenys. „Mes jokių išvadų daryti kol kas apskritai negalime. Pirmiausia mes turime išsiaiškinti visas aplinkybes. Mus domina ne tik medicinos specialisto išvada – mes tiriame visą situaciją. Turi būti apklausti visi asmenys, kurie gali kažką svarbaus žinoti, turi būti nustatytos visos reikšmingos aplinkybes“, – teigė Kauno apylinkės prokuratūros atstovė.

Vienas tyrimo tikslų yra nustatyti, ar už šią nelaimę nėra atsakingi kiti asmenys.

Kol prokuratūra neturi visų duomenų ir išsamaus vaizdo, tyrėjai irgi neskuba daryti jokių galutinių išvadų. Tai reiškia, kad kol kas ikiteisminis tyrimas vyksta pagal vadinamąją penketukų kodą (555) – asmens mirties viešoje vietoje priežasčiai nustatyti. Vienas tyrimo tikslų yra nustatyti, ar už tokią nelaimę nėra atsakingi kiti asmenys, tuomet ir įvykio vertinimas bei ikiteisminio tyrimo kvalifikavimas galėtų keistis. „Ateityje visko gali būti“, – pridūrė E.Sangavičiūtė.

Savo ruožtu mirusiojo šeima prašo visų, turinčių informacijos apie įvykį ar mačiusių V.Šeiko naktį iš gruodžio 30 į 31 (iš sekmadienio į pirmadienį) Kauno klinikose ar jų teritorijoje Eivenių g., susisiekti telefonu +370 611 35 723, rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai.

Vyro požymiai: 172 cm ūgio, stambaus kūno sudėjimo, žilų plaukų. Dingimo dieną jis vilkėjo tamsiai žalios (chaki) spalvos striukę, pilkas sportines kelnes bei avėjo juodos spalvos batus.

„Mūsų šeima vis dar šoke. Šiandien yra atliekama autopsija tėčio mirties priežasčiai nustatyti. Viliamės, kad ekspertų išvados leis aiškiau suprasti įvykusią skaudžią nelaimę ir jos priežastis“, – sako Julija Šeiko, velionio dukra.

15min primena, kad vyras kreipėsi į Kauno klinikų Skubios pagalbos skyrių iškart po vidurnakčio. Pacientas skundėsi, kad jam svaigsta galva, „mėto“ į šalis, jis dieną buvo susitrenkęs galvą.

Kauno klinikų atstovai aiškino, kad jam atlikti visi reikiami tyrimai, o neradus gyvybei pavojingų patologijų, jis apie 4 val. nakties išleistas į namus, tačiau ten taip ir negrįžo.

Trečiadienį buvo paskelbta jo paieška, ketvirtadienį jis rastas negyvas ligoninės teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius