Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš kriptovaliutų investuotojos sukčiai išviliojo 24,8 tūkst. eurų

Sukčiai apgavo į kriptovaliutas bandžiusią investuoti moterį – Šiaulių policija tiria, kaip ši prarado virš 20 tūkst. eurų. Panašiai atsitiko ir panevėžietei, šioji taip pat pateko į apgavikų pinkles.
Kriptovaliuta
Asociatyvi nuotr. / André François McKenzie nuotr./ Unsplash nuotr.

Trečiadienį, po 17 val., Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo 56 metų moters pranešimą.

Ji nurodė, kad nuo liepos 26 dienos iki rugsėjo 13 dienos buvo prisiregistravusi prie internetinės platformos bei pradėjus investuoti pinigus į kriptovaliutas. Tada nepažįstamas asmuo išviliojo pinigus.

Policija tyrimą dėl šio įvykio pradėjo pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėtas prisijungimas prie informacinės sistemos bei sukčiavimo.

Išvakarėse apie tiriamą galbūt sukčiavimo atvejį buvo pranešęs ir Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pareigūnams jau nuo 2022-09-05 žinoma, kad Panevėžyje viena moteris (g. 1974 m.), kuri manė, jog sėkmingai investavo į kriptovaliutą, didelę pinigų sumą (19 550 eurų) tikriausiai tiesiog atidavė finansinėje erdvėje veikiantiems sukčiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius