Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

​Iš prostitučių kyšius ėmęs FNTT vado vairuotojas Edvardas Griceniukas atsipirko 2 000 eurų bauda

FNTT Specialiųjų užduočių valdybos Operacijų skyriaus viršila Edvardas Griceniukas buvo įtariamas ėmęs kyšius už ramybę iš neteisėta veikla užsiimančių asmenų. Policininku prisistatydavęs ir duokles rinkdavęs buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnas dabar sulaukė bausmės.
VIDEO kadras: FNTT išaiškinta PVM sukčiautojų organizuota grupė
Asociatyvinė iliustracija

Vilniaus apygardos teismas skyrė 2 000 eurų baudą buvusiam Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnui, rinkusiam duokles iš prostituciją užsiimančių merginų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriuje tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad 2014 metais, įvairiu laikotarpiu, policijos pareigūnu prisistatantis asmuo, iš Vilniaus mieste nelegalia veikla užsiimančių merginų, įvairia forma reikalavo kyšių, kad pastarosios nebūtų patrauktos administracinėn atsakomybėn bei pristatytos į policijos komisariatus.

Po atlikto išsamaus ir nuodugnaus tyrimo, sostinės Imuniteto skyriaus pareigūnai nustatė, kad šia nusikalstama veikla užsiiminėja ne policijos pareigūnas. Nustatyta, kad iš nelegalią veiklą užsiimančių asmenų kyšių reikalavo tuometis FNTT pareigūnas. Pareigūnas buvo sulaikytas, jo namuose bei darbo vietoje atliktos kratos, rašoma antradienį Policijos departamento paviešintame pranešime.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai surinko pakankami įrodymų, kad minėtas asmuo padarė jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką. Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad asmuo prisipažino, nuoširdžiai gailisi, anksčiau neteistas, nusikalstama veiką padarė pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius