Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 07 /17:13

Iš Santaros klinikų buvo pabėgusi dėl koronaviruso tirta moteris

Antradienį Vilniuje iš Santaros klinikų Infekcinių ligų skyriaus pro langą pabėgo dėl koronaviruso moteris. Pacientė žaibiškai sučiupta. „Moters vieta yra nustatyta, pareigūnai jai iškvietė medikus“, – apie 17 val. BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorovskaja.
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką
Santaros klinikų infekcinių ligų klinika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorovskaja BNS sakė, kad pranešimas apie pabėgusią moterį buvo gautas 16.16 val.

Apie pabėgusią ligonę policijai pranešė Santaros klinikų infekcinių ligų gydytoja.

Skambinusi medikė policiją informavo, kad pro palatos langą pabėgo 1979-aisiais gimusi moteris.

Praėjus mažiau nei valandai po pirminio grėsmingo pranešimo pareigūnams pavyko bėglę pagauti. Pacientė su medikų pagalba grąžinama į ligoninę, kad pasveiktų saugioje aplinkoje.

15min ne kartą rašė, kad pasaulyje plintant koronavirusui prisiminta, jog kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimai Lietuvoje gali kainuoti iki 3 metų nelaisvės. Baudžiamasis kodeksas (BK) numato atsakomybę ne tik ligą platinantiems žmonėms, bet ir įstaigoms, įmonėms.

Suprasti akimirksniu

  • 1. Tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu arba laisvės atėmimu iki 3 metų, numato BK 277-asis straipsnis.
  • 2. Tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga infekcine liga, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.
  • 3. Asmuo atsako pagal šį straipsnį tik tais atvejais, kai jame numatytos veikos yra padarytos dėl neatsargumo.
  • 4. Už šio straipsnio 1 dalyje numatytą veiką atsako ir juridinis asmuo.

Praėjusią savaitę 15min skelbė, kad Klaipėdos rajone dėl saviizoliacijos pažeidimo būtent pagal šį BK straipsnį buvo iškelta baudžiamoji byla vienai moteriai, žinojusiai, kad serga pavojingu virusu, tačiau lauke vedžiojusiai šunį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius