Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš šešių kaltinamųjų bylos Kėdainiuose: amfetaminas, kanapės, savadarbis pistoletas

Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė teismui perdavė bylą, kurioje nusikalstamomis veikomis kaltinami 6 asmenys. Tarp pareikštų kaltinimų – neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais bei neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.
Savadarbis pistoletas
Asociatyvi iliustracija: savadarbis pistoletas / Vilniaus VPK nuotr.

Teismui perduota narkotinių ir psichotropinių medžiagų platintojų ir pirkėjų byla, skelbia Lietuvos Respublikos prokuratūra.

Bylos duomenimis, vienas iš kaltinamųjų – M. V., kaltinamas narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimu su tikslu jas platinti bei neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu. Pareigūnams atliekant šio asmens kratą rasta 10 vienetų ritinėlių su amfetaminu ir 4 maišeliai su kanapėmis, o automobilyje aptiktas savadarbis pistoletas su dėtuve.

Savadarbis pistoletas su dėtuve per kratą rastas automobilyje.

Kitas iš kaltinamųjų – M. N., iš minėto asmens galimai pirkęs amfetaminą, kaltinamas dėl disponavimo psichotropinėmis medžiagomis neturint tikslo jas platinti.

Kitam amfetaminą ir kanapes galimai pirkusiam kėdainiečiui M. K. pareikšti kaltinimai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimo su tikslu platinti. Iš jo amfetaminą pirkę kėdainiečiai D. G., E. S. bei A. R. taip pat tapo kaltinamaisiais šioje byloje. Jiems pareikšti kaltinimai psichotropinių medžiagų disponavimu be tikslo jas platinti.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas neteisėtai įgijo ar laikė narkotines arba psichotropines medžiagas be tikslo jas parduoti arba kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Bausmė už disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis su tikslu platinti – laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė – areštas arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus (Kėdainių) prokurorė.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius